Izvor: Alo.rs
12.03.2023 u 11:37
1

STIŽE NOVO POVEĆANJE PENZIJA: Ministar Mali najavio mnoge POGODNOSTI za penzionere

Ministar finansija Siniša Mali najavio je da uskoro kreće prijava za penzionerske kartice i da penzionere očekuje još jedno povećanje penzije.

Siniša Mali je govoreći o penzionerskim karticama, rekao da će od 15. marta početi velika kampanja u celoj Srbiji.

Prijave za penzionerske kartice

– Krenućemo sa prijavom naših penzionera za novu penzionersku karticu. To je važna stvar da bi pokazali koliko vodimo računa o našim penzionerima. U sredu, 15. marta, krećemo sa kampanjom da pozovemo penzionere da se prijave za karticu, ali i društveno odgovorne kompanije da se uključe u akciju. Svako ko se prijavi za karticu imaće popuste u prodavnicama, u salonima, i tako će ne samo štedeti, već će ostvariti dodatni prihov kako bi im ostalo više novca za unučiće i decu – rekao je ministar Siniša Mali.

SINIŠA MALI PORUČIO: „Potpuno smo posvećeni jačanju našeg zdravstvenog sistema, direktori da vode računa o svakom dinaru“

Govoreći o penzionerskim karticama, ministar kaže da svi naši penzioneri imaju pravo da se prijave.

– Prijave kreću u filijalama PIO fonda, dakle od srede. Sve je spremljeno, prost je formular. U svakoj filijali će biti osoba koja može da pomogne da se to sve popuni. Od 1. oktobra ta kartica kreće u primenu, i nakon toga svaki penzioner će imati svoju karticu. To znači da će moći da skuplja bodove, pa da ide u besplatne obilaske muzeja i pozorišta. U maloprodajnim lancima će imati popuste na određene ili sve artikle. Doprinećemo kvalitetu života u trećem dobu – rekao je Mali.

– U sklopu pomoći ćemo povećali i budžet za PIO fond, najvažnije je povećanje penzija od prvog oktobra. Penzije su bezbedne i sigurne, rastu iz godine u godinu. Rašće još više i još brže. Penzije prate povećanje plata. Cilj nam je da budu preko 400 evra.

Mali je dodao da je ovo samo mali deo politike prema penzionerima, i podsetio na najavu predsednika Vučića o dvocifrenom dodatnom povećanju penzija.

– Ono što je meni veoma važno je to da smo već imali najveće procentualno povećanje penzija, a imali smo povećanja i 2021. i 2020. godine, kao i jednokratne pomoći tokom pandemije. Samo ove godine smo da li 20.000 dinara penzionerima, a imali smo i povećanje od 20.8 odsto – podseća ministar finansija.

 

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “STIŽE NOVO POVEĆANJE PENZIJA: Ministar Mali najavio mnoge POGODNOSTI za penzionere”

  1. ministre zasto se penzije i njihovo povecanje najavljuju godinu dana unapred…i ovako smo osasavljeni pa sada trebamo godinu dana da razmisljamo o povecanju dosta je bilo vise osasavljivanja ….a dok ne stigne povecanje jadni mi….

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter