Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 12:47
0

TAJANI PORUČIO DA JE SRBIJI MESTO U EU: Zahvaljujući Vučiću očuvan je mir na Balkanu

Potpredsednik Saveta ministara i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani poručio je danas, na konferenciji za medije, da Srbija i Zapadni Balkan treba što pre da postanu deo EU i zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću na velikim naporima koje je uložio kako bi se došlo do miroljubivog rešenja na prostoru Balkana.

VUČIĆ SA TAJANIJEM: U toku je sastanak u Palati „Srbija“

-Veoma sam zadovoljan kako se odvijao naš dan, naročito zbog toga što predstavlja kamen temeljac koji smo postavili kako bismo pojačali odnose između Italije i zemalja Zapadnog Balkana, među kojima je na prvom mestu Srbija, za koju želimo da uskoro pristupi i bude deo naše EU. Ubeđen sam da se budućnost ZB zove Evropa -rekao je Tajani.

Rekao je da želi javno da zahvali predsedniku Vučiću zbog toga što je zahvaljujući njegovom angažovanju situacija na Balkanu mirnija i postoji stabilnost.

-Zahvaljujem mu na svemu onome što je uradio, i uvek je uživao punu podršku Italije, što se tiče pitanja odnosa sa Kosovom. Znam da to nije bilo lako. Želim da mu čestitam, jer zahvaljujući njegovom angažovanju situacija danas na prostoru Balkana je mirnija i možemo da imamo stabilnost i da bolje pristupimo drugim problemima, kao što su migracije- istakao je Tajani.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter