Izvor: Tanjug
21.03.2023 u 21:56
0

TORTA I MILKŠEJK ZA ZAMENIKA PREMIJERA“: Aktivisti SDP gađali Bisljimija!

Aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije Kosova gađali su danas tortom i milkšejkom zamenika premijera privremenih prištinskih institucija i glavnog pregovarača Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnika Bisljimija zbog, kako je naveo lider te stranke Dardan Molićaj, prihvatanja Prištine da osnuje Zajednicu srpskih opština.

– Torta i milkšejk za ‘Zajednicu’. Raduju se oni koji su to prihvatili! A mi građani Kosova ćemo se tome suprotstaviti i masovno tražiti njihovu ostavku, zato protestujemo u subotu 14 sati –  napisao je Molićaj ispod snimka na kojem se vidi kako Bisljimija gađaju tortom.

Na torti kojom je Bisljimi gađan na ulazu u zgradu vlade, pisalo je „Zbog zajednice“.

„OHRID I BRISEL PRETOČITI U DELO“: Lajčak poručuje!

Na zgradama i pločnicima u Prištini u ponedeljak su se pojavili i grafiti sa natpisom „Aljbinova zajednica“, kojima su aktivisti opozicione Socijaldemokratske partije izrazili protest zbog toga što je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti u subotu u Ohridu „prihvatio obavezu formiranja Zajednice srpskih opština“.

Iako Priština poručuje da je u Ohridu upotrebljen termin „samouprava“ i tvrdi da je pozicija Prištine u dijalogu poboljšana, međunarodni posrednici podsećaju da je ZSO „međunarodnopravna obaveza“ vlasti u Prištini.

Kako je najavljeno ranije, Kurti će u četvrtak obavestiti poslanike o sastanku i dogovoru u Ohridu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter