Izvor: tanjug
29.12.2022 u 12:14
0

TRADICIONALNI BOŽIĆNI KONVOJ „SOLIDARNOST ZA KOSOVO“: Francuski humanitarci dopremili pomoć u srpske enklave na KiM

Tradicionalni božićni konvoj humanitarne organizacije „Solidarnost za Kosovo” stigao je u srpske enklave na Kosovu i Metohiji, a deset francuskih volontera dopremilo je 12 tona pomoći čija vrednost prelazi 90.000 evra.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Pored humanitarne robe i poklona za decu, humanitarci će podeliti 48 kоza, 40 ovaca i pet krava za porodice koje se bave stočarstvom na KiM, saopšteno je iz ove organizacije.

Već 18 godina smo prisutni za vreme božićnih i novogodišnjih praznika na KiM, uz Srbe koji žive izolovano i usamljeno u enklavama. Ova godina je ipak drugačija zbog velike napetosti na terenu. U razgovorima s meštanima oseća se velika zabrinutost, pa i strah od novih sukoba. U takvim uslovima je naša pomoć još potrebnija jer predstavlja moralnu podršku i ispruženu ruku solidarnosti- rekao je direktor Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon koji je osnovao ovu humanitarnu organizaciju.

U narednih nekoliko dana, francuska ekipa će nastaviti da dostavlja novu odeću i obuću, školski pribor i igračke za decu na KiM, od sela do sela, od kuće do kuće, i svugde gde je ta pomoć neophodna.

Ovo je 50. jubilarni konvoj koji je stigao na KiM, od 2004. godine, kada je u Francuskoj osnovana humanitarna organizacija „Solidarnost za Kosovo“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter