Izvor: Tanjug
11.03.2023 u 16:52
0

„ULOŽIĆEMO PUNO NOVCA U INFRASTRUKTURU I TURIZAM VLASINSKOG JEZERA“ Poruka predsednika Vučića i ministra Vesića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je, u okviru posete Pčinjskog okruga, obišao Vlasinsko jezero koje će dobiti kanalizacioni sistem za prikupljanje, odvođenje i prečišćavanje otpadnih voda na području Vlasine, i najavio da će država uložiti veliki novac u infrastrukturni i turistički razvoj Vlasinskog jezera.

-Ovde sve do Crne Trave imaju najlepše šume i pašnjaci do Crne Trave -rekao je Vučić i dodao da se tu mogu videti i krda divljih konja, kao i da je od velikog značaja što je tu prošao auto-put.

Predsednik je rekao da će biti napravljen i dobar put ka Crnoj Travi.

VUČIĆ NA VLASINSKOM JEZERU: „ZSO je uslov bez koga se ne može!“

-Da bismo sve uradili, košta đavo i po, a što opštine Surdulica i Crna Trava nisu videli u poslednjih 70 godina. Samo ova kanalizacija sa prečišćivačima će koštati oko 45 miliona evra, iako sad kažu da će biti 34 miliona evra -rekao je Vučić i dodao da je sve poskupelo, kao i građevinski materijal.

Predsednik je dodao da bi ulaganje u kompletnu infrastruktura sigurno koštalo više od 100 mioliona evra i istakao da je veoma važno da u Vlasinsko jezero ulože privatni investitori, a ne samo država.

-Ne postoji lepše mesto u Srbiji- primetio je Vučić i dodao da postoji pravni problem oko hotela na jezeru.

VREME JE SARADNJE, NE MRŽNJE!: Vučić u Bujanovcu

Za tri ili četiri godine da uradimo dosta toga, da ljudi imaju gde da dođu, rekao je i i dodao da će dolaziti više kada bude bilo infrastrukture i iz Beogada i Novog Sada.

-Kada budu videli koliko je ovde lepo, želeće da kupe tu kuću. Država će, takođe, uložiti u ovaj ogroman turistički potencijal. Ovaj kraj ima sigurno potencijal kao što ga ima i Dunav i zato moramo da uložimo veliki novac- kazao je Vučić.

Ministar Goran Vesić predstavio je Vučiću projekat za kanalizaciju i naveo da će ukupno kanalizacioni sistem biti dug 78 kilometra, kao i da je ukupna vrednost radova veća od 34 miliona evra.

Vesić je rekao da će na taj sistem moći da se povežu dva područja, na Vlasinskom jezeru, od 5.500 i 3.000 domaćinstava, kao i da bi projekat mogao da bude realizovan za oko dve godine i to oba postrojenja.

JUG SRBIJE NIJE ZABORAVLJEN!: Vučić najavio još ulaganja

-Projektovanje se radi i ući će u treću fazu projekta Čista Srbija, zajedno sa Bujanovcem, Vladičinim Hanom, Surdulicom, Vranjskom Banjom i delom Vranja, to će biti treća faza koju radimo sledeće godine.

Ministar za razvoj nedovoljno razvijenih opština Novica Tončev je rekao Vučiću da je jedan hotel na jezeru divlje izgrađen i da je njegov vlasnik osuđen na godinu dana, ali da mu je tužilaštvo povećalo kaznu na 14 meseci da ne bi mogao da nosi nanogicu 12 meseci zbog čega je hotel sada zatvoren.

Vučić je rekao da većina tužilaca i sudija časno obavlja posao, da ne zna tačno o čemu se radi, a da Tončev ako ima neka saznanja to treba da prijavi nadležnima, i da će se porveriti da li ima mogućnosti da se hotel legalizuje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter