Izvor: mod.gov.rs.
09.10.2022 u 17:23
0

UPORNA BORBA UVEK DAJE REZULTATE: Ministar Stefanović čestitao Borbelju pobedu na maratonu i osvajanje titule državnog prvaka!

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović čestitao je vodniku Đuru Borbelju, pripadniku Prve brigade Kopnene vojske, pobedu na današnjem jubilarnom 30. Novosadskom maratonu i osvajanje titule državnog prvaka.

– Čestitam od srca! Naš Borbelj je još jednom oborio lični rekord. Titule, koje niže, dokaz su da neumorni rad i uporna borba uvek daju rezultate. Ponosni smo i na Borbelja i na sve mladiće i devojke iz redova Vojske Srbije, koji su danas slobodno mogu tako da kažem ostvarili apsolutnu dominaciju na Novosadskom maratonu. Njihove pobede utoliko su značajnije, jer su se za ovo takmičenje spremali uz svoje redovne zadatke služenja Srbiji – rekao je ministar Stefanović.      

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Vodnik Borbelj istrčao je stazu na današnjem Maratonu, na kom je učestvovalo 880 takmičara, za dva časa, 28 minuta i šest sekundi i time ujedno osvojio titulu državnog prvaka. Dugoplasirani je bio Robert Čukvard, maratonac iz Engleske, sa 2:56:38, a trećeplasirani Beograđanin Ivan Miškeljin sa 2:58:22.

– Prezadovoljan sam, s obzirom na to da nisam očekivao visok plasman, ali staza i vremenski uslovi su bili odlični, pa me je to povuklo. Drago mi je što sam oborio lični rekord iz Kine 2019. godine, kada sam kao pripadnik Vojske Srbije maraton istrčao za 2:29:23 – rekao je Borbelj.

PONOSNI SMO NA NJIH ŠTO NA OVAJ NAČIN SLUŽE SVOJOJ ZEMLJI: Ministar Stefanović se zahvalio mladim ljudima koji su se prijavili za služenje vojnog roka!

Uz Borbelja, potpukovnik Nenad Milosavljević iz Vojne akademije osvojio je prvo mesto u trci na 10 kilometara, vojni službenik Milivoje Jovović iz J-5 Generalštaba Vojske Srbije u trci na 25 kilometara, dok je na istoj stazi potporučnik Jelena Sarić iz Rečne flotile uzela prvo mesto u ženskoj konkurenciji. Ekipa 72. brigade za specijalne operacije zauzela je drugo mesto na Štafetnom maratonu

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter