Izvor: Kurir.rs/Kosovo online
03.06.2023 u 10:00
0

(UŽIVO) SRBI NE ODUSTAJU: Narod se okuplja u Zvečanu i Leposaviću! Kfor iza bodljikave žice

Na ulici su većinom mladi ovog jutra u Leposaviću, jer su stariji izašli na Zadušnice.

Srbi na severu Kosova i Metohije i danas nastavljaju miran protest na ulicama zbog upada specijalnih jedinica kosovske policije pre osam dana u zgrade opština.

11.45 – Peci: Nisam otišao na posao jer je vikend, ali ne razmišljam o vanrednim izborima

Kurtijev gradonačelnik Zvečana Iljir Peci rekao je da danas nije otišao na posao zbog vikenda, ali i da ne razmišlja o mogućnosti vanrednih izbora, prenosi Reporteri.

Peci je dodao da mu, uprkos razgovorima o mogućnosti vanrednih izbora, tako nešto još nije palo na pamet.

„U stvari, nismo razmišljali o tome. Ne mogu ništa definitivno da kažem. Moramo da razgovaramo sa kabinetom“, rekao je Peci.

Aljbin Kurti rekao je da ne isključuje mogućnost prevremenih izbora na severu, ali prema njegovim rečima „oni moraju biti fer, demokratski i slobodni“.

11.00 – Dr Ašanin: Dragiši predstoji ozbiljno ortopedsko lečenje

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Srbije Milika Ašanin kazao je da je juče posle 18 časova iz Opšte bolnice u Kosovskoj Mitrovici prevezen Dragiša Galjak u intenzivnu negu u Urgentni centar u Beogradu.

Podsetio je da je Galjak 29. maja u Zvečanu zadobio teške telesne povrede upucavanjem u slabinski deo leđa i šaku.

„U Kosovskoj Mitrovici je hitno operisan i spašen mu je život. Za dalje lečenje preveden je ovde gde mu predstoji ozbiljno ortopedsko lečenje“, kazao je Ašanin.

Izrazio je veliko zadovoljstvo što su Galjka posetili i Petković i predsednik Vučić.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić je malo razgovarao sa Dragišom Galjkom, uverio se da je u dobrom stanju, a osim toga obišao je još troje ljudi koji su u Urgentnom centru još posle ranjavanja u okolini Mladenovca i Smedereva.

„Oni su u znatno boljem stanju, što je predsednika posebno obradovalo i sa velikim zadovoljstvom je i sa njima porazgovarao“, kazao je doktor Ašanin.

10.00 – Predsednik Srbije posetio ranjenog Dragišu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Dragišu Galjaka, ranjenog Srbina sa Kosova i Metohije.

9.20 – U Leposaviću Srbi i dalje na ulicama, Kfor iza bodljikave žice

U Leposaviću je ovog jutra mirno, a na platou ispred opštine Leposavić nalaze se pripadnici italijanskog Kfora koji su stacionirani iza bodljikave žice i metalne ograde, a tu su i oklopna vozila specijalnih jedinica kosovske policije.

Kosovo online

8.50 – Traje protest Srba, situacija mirna

U Zvečanu se ovog jutra na ulicama nalazi oko stotinak građana u okviru protesta zbog upada specijalnih jedinica Kosovske policije pre osam dana u zgradu opštine.

Patrole Kfora su i dalje na svim raskrsnicama, a pripadnici specijalne kosovske policije se nalaze unutar opštine.

Situacija je trenutno mirna, nekoliko vojnika Kfora je stacionirano iza bodljikave žice kod zgrade Opštine Zvečan.

Podsetimo, predsednik Srpske liste Goran Rakić juče je ponovio zahteve za prekid mirnih protesta u tri opštine na severu Kosova.

„Prvi uslov je da ne dolazi gradonačelnik kao kauboj, jer ovo nije ničija prćija. Ovo je gradska kuća koja treba da služi i pruža usluge svojim građanima. To bi bila prva faza ispunjenja naših zahteva. Druga faza je da se povuku sve specijalne jedince sa severa i da se formira Zajednica srpskih opština. I što je najbitnije, posebno naglašavam, da se obustave svi istražni postupci koji se vode protiv svih ljudi, ne samo ovih koji protestuju u Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku, nego i protiv onih koji su bili barikadama“, izjavio je Rakić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter