Izvor: BSC Happy
16.03.2023 u 19:06
1

PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Dok sam predsednik, Srbija neće biti izolovana i grabiće snažnim korakom napred“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se javnosti Srbije i tom prilikom govoriće o svim ključnim i bitnim temama. Sve ono što okupira javnost biće jasnije večeras, predsednik će dati odgovore na sva pitanja koja su od suštinske važnosti za sve građane.

Sve ono o čemu je govorio predsednik možete pratiti na našem BSC Happy portalu.

Pre početka obraćanja, predsednik se najpre izvinio zbog šestominutnog kašnjenja.

– Sutra se navršava 19 godina od pogroma Srba na KiM. Albanci su iskoristili stradanje dečaka u selu čadra i bez ikakvog dokaza za to optužili Srbe. U jeku organizovanja mitinga tzv. OVK, a ćutanja zapadnih zvaničnika, ubili 8 Srba, čitava sela u potpunosti su očišćena od srpskog življa. Za ovih 19 godina, koliko god puta da smo reagovali, uvek smo reagovali tako što bismo prebacivali krivicu na nekog među Srbima. neki jesu ćutali umesto da rade, ali nikada nismo reklu da je to bila poztreba tadašnjeg albanskog rukovodstva da Srbi na KiM nestanu – rekao je Vučić.

Prerdsednik je između ostalog poručio da se trudi da prikupi sve informcije i napravi najbolje moguće odluke kako bismo prevazišli ova kritična i teška vremena.

Tanjug/Rade Prelić

– Dugo sam ćutao želeći da sve prikupimo da donesemo najbolje moguće odluke u teškim uslovima, Razgovarali smo o tome šta je neophodno da bi se stiglo do normalizacije odnosa sa Prištinom – a to nije priznanje Kosova ni de fakto ni de jure, već pokušaj da živimo zajedno uz međusobno poštovanje, kao neko ko može da radi zajedno, da gledamo zajednički u budućnost. Nemam potrebu nikom da se pravdam, toliko je besmislica objavljeno u medijima, kao i danas – neki tajni veliki plan, a zaporavo spisak želja koje su Albanci objavili. Prekinite da izmišljate, ja nikada nisam krio planove, niti jednu jedinu reč. Mi nismo i dalje dobili nacrt onoga što želi EU. Mi smo dostavili svoj pšredlog, Albanci svog, ništa nismo dobili iz Brisela, taj papir ne postoji, tako da nema potrebe da uzbunjujute javnosti. Čim bude postojao, ja ću ga pokazati, rekao je predsednik.

Predsednik je poručio da mi i dalje nismo dobili nacrt onoga što želi EU, samo smo kako je rekao dostavili svoj predlog.

– Svi se nadaju da ću da potpišem osim dela običnih ljudi. Jer nikoga ništa nije briga oko KiM. Brinu samo da imaju priliku da izvrše javno streljanje predsednika Srbije. Oni se u stvari svi nadaju da ću da potpišem da bi mogli da traže moju glavu na tacni kao da sam ja pravio plan, a ne zato što bi bili nesrećni ako taj plan bude prihvaćen, bio je jasan predsednik.

Tanjug/Rade Prelić

Predsednik naglašava da je potrebno nastaviti da se radi na normalizaciji odnosa, da držimo naše crvene linije, da od toga nikada ne odustanemo.

– Kada su opozicioni predstavnici pitali da li sam ja pred Makronom rekao da imamo crvene linije, Lajčak im je rekao da jesam to rekao. Rečeno im je to svima, i niko od njih nije mogao da kaže da nije čuo. Mi razumemo situaciju, razumemo koliko je komplikovano, i pozivam građane Srbije da veruju rukovodstvu. Verujte u rodoljublje, i snagu. Znam šta radim – rekao je Vučić, te još jednom napomenuo da su svi sporazumi dostupni javnosti i da nema nameru da bilo šta krije.

Taktički smo uvek bili superiorni, a strateški smo gubili, naveo je Vučić.

– Znam šta moramo da sačuvamo, šta treba da bude rezultat. Mir nije sve, ali bez mira nemate ništa. Kineski predsednik Si je rekao da vazduh i Sunce ne moramo da vidimo ali bez njih ne možemo. Mi ćemo sve od sebe da ti da sačuvamo mir, da idemo kaputu boljeg razumevanja sa Albancima, čuvajući vitalne, drđavne i nacionalne interese. Imamo 50 odsto više stranih investicija od Hrvatske, od Bosne 60… Poslednja informacija je da u prvoj dekadi marta imamo najveći skok direktnih javnih investicija, rekao je predsednik.

Tanjug/Rade Prelić

Predsednik je govorio i o vojsci:

– Deset puta smo jači. Ona služi da odvrati agresora. Šta želite od mene, da uđem u rat sa NATO? To bi nas vodilo u poraz, izgubili bi za 3, 4 dana. Naš otpor bi bio jači, i njihove đrtve bi bile ozbiljne… A šta je kraj? Gubljenje dece… Posle da pričamo puj pike ne važi!? Daću sve od sebe da nikada ne idem po kućama, donoseći kovčege majkama. Radiću na tome da vojska bude jača, i da nikome ne pada na pamet da apada naš narod i zemlju. Mi nikada ne razumemo, kao što nismo razumeli šta se devedesetih promenilo… Danas su okolnosti u svetu teže i promenjene u odnosu na devedesete, samo se mi pravimo da se ništa ne dešava – naglašava Vučić.

Predsednik je istako da sumnja da će Albanci pristati da se formira ZSO, a ako prihvate, opet će doći stvari koje nisu jednostavne, ali kao je predsednik rekao građani će uvek biti obavešteni o tome.

– Najvažnije je da će rezultat na kraju za nas da bude dobar, a ne šta će neko prema meni da osećam. Svakog bogovetnog dana lupetaju gluposti: Potpisaće kapitulaciju. Sram vas bilo. Pozivam građane Srbije da budemo mudri, pametni, da se uzdamo u znanje, rad i pogled u budućnost. Ja mislim da će se dogoditi jedan proces, u kome će i nama i Albacima biti stavljeno do znanja šta se od nas očekuje, kakav pregovarački okvir na putu ka EU. Ne smemo i ne treba da kažemo da nećemo ništa da uradimo, jer bi to bilo katastrofalno za nas. Za nas je ostanak na evropskom putu od značajnog nacionalnog interesa. Polako ljudi, ne trčite pred rudu. Najlakše je opsovati nekog i okrenuti glavu, kazao je predsednik i nastavio:

– Radićemo pametno, mudro, vodeći računa o nacionalnim interesima. Neću da potpišem ništa. Kažu, sad je Vučićeva taktika da potpišu Ana Brnabić ili Dačić. Vaš predsednik se nikad nije krio. Uvek sam govorio šta mislim. Nikad nikog nisam stavljao ispred sebe. Nikad nisam tražio ni od koga da potura leđa umesto mene. A ne planiram da potpišem ništa, Srbija mora da se razvija. Imaćemo mnogo važnih sastanaka kada se Ohrid i Evropski savet završi. Da brinemo o bruto domaćem proizvodu. Ovaj rat u Ukrajini nam je doneo mnogo problema, naglašava Vučić.

– Mi ćemo za nekoliko dana ili nedelja da otvorimo nekoliko važnih putnih komunikacija. Otvorićemo saobraćajnicu Novi Beograd – Surčin, pa do Kruševca… Za tri meseca Obilaznicu oko Beograda… Nastavljamo da gradimo pruge. Prvi stadion ćemo otvoriti u Leskovcu. Srbija mora da čuva stabilnost, pošto u svetu vlada velika nestabilnost zbog propadanja banaka. Ljudi u Srbiji ne treba da brinu, bankarski sistem ima stabilnost i likvidnost. Devizune rezerve na istorijskom maksimumu.

Tanjug/Rade Prelić

Predsednik je istakao da na računu imamo 5 milijardi evra.

– Penzije će da prate plate. Imaćete dobre penzije, veće penzije. O tome ćemo da razgovaramo u junu, poručuje predsednik.

– Dok sam predsednik, Srbija neće biti izolovana i grabiće snažnim korakom napred. Svako ima pravo na svoje mišljenje, ali prvo tu svoju veliku pamet iznesi pred svoje kolege, jer Vlada je kolegijalni organ. Ne možeš da izlaziš sa odlukama koje su suprotne veći u Vladi, jer onda vlada nema smisla, rekao je predsednik.

– Srbija je jedina koja nije u NATO, nastavićemo da se naoružavamo, jer to rade i ostali, a samo se nama spočitava jer ulažemo u sopstvenu industriju, rekao je on i dodao:

– Dalje ćemo da razvijamo našu namensku industriju, uz sve krajnje korisnike, jer hoćemo da naša industrija nastavi da radi. Naravno da se nećemo gađati Gučijevim cipelicama i tašnicama, nego raketama. Čestitam i ostalima, ozbiljno se naoružavaju, kao da je sutra sudnji dan. Mi idemo malo jeftinije, nije dovoljno, ali je osnovno tu, kazao je on.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PREDSEDNIK VUČIĆ SE OBRATIO GRAĐANIMA: „Dok sam predsednik, Srbija neće biti izolovana i grabiće snažnim korakom napred“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter