Izvor: Happy BSC
02.12.2022 u 12:11
0

(UŽIVO) VUČIĆ SE OBRAĆA NAKON SASTANKA SA VARHELJIJEM: Otvoren razgovor sa prijateljem Srbije (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se se nakon završenog sastanka sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

– Imao sam otvoren razgovor sa prijateljem Srbije kakav je Oliver Varhelji o svim važnim temama i i nastavićemo to da činimo. Uvek smo pokazivali poštovanje prema svakoj vrsti podrške, posebno finansijske pomoći i pomoću u znanju koje smo dobijali od naših evropskih partnera. Nikada nisam krio zahvalnost građana Srbije i države Srbije – istakao je Vučić. 

On je naglasio da je posebno srećan zbog okvirnog Sporazuma finansijske podrške Srbiji za period od 2021. do 2027. godine i dodao da su razgovarali naročito o podršci u oblasti energetike. 

– Srbija će dobiti ključnu budžetsku podršku od 165 miliona evra. Srbija je dobila najveća sredstva. Zahvalan sam Varheljiju i Ursuli Fon Der Lajen – kazao je predsednik. 

Prema njegovim rečima, na gas na mesečnom novou po kombinovanin cenama ne trošimo manje od 200 miliona evra, dok za struju, samo za uvoz, ne i za proizvodnju trošimo između 40 miliona evra u novembru i očekivanih 90 ili 100 u decembru.

– Takođe, razgovarali smo i o Strategiji diverzifikacije izvora energenata za Srbiju. Pokušaćemo da ubrzamo radove na interkonektoru. Govorili smo i o projektima na kojima zajedno radimo sa EU. Jedan od njih je brza pruga Beograd – Niš gde ćete uskoro videti velika pomeranja, velike pomake i srećan sam što će Nišlije i jug i jugoistok Srbije iamti brzu prugu i vezu, ne samo sa Beogradom već i sa Budimpeštom, a time i sa Bečom i celom Evropom, onakvom kakvu imaju i Beograd i Novi Sad. Tu je EU predvidela ogromnu podršku ne samo u izuzetno povoljnim zajmovima već i u poklon novcu, grantovima. Na tome smo im izuzetno zahvalni – rekao je Vučić i dodao da su razgovarali i o vladavini prava i da veruje da možemo još brže da napredujemo kada je u pitanju demokratizacija. 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter