Izvor: bsc happy portal
13.03.2023 u 10:29
0

VUČIĆ U DOBANOVCIMA: „Teško je zamisliti uspeh u proizvodnji i trgovini bez logistike“ ( FOTO/VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obeležavanju početka radova na izgradnji industrijskog parka u Dobanovcima, u čiju gradnju investira panevropska kompanija VGP.

Obraćanje predsednika Vučića
– Ja sam danas veoma srećan zbog nekoliko stvari. Logistika je potrebna za pobedu u svakoj utakmici, rekao je Van Get. Posle onoga što smo uradili pre 9 godina u Pazovi, kada su svi krenuli da imitiraju Delez. Danas mi se čini da je teško zamisliti bilo kakav uspeh u trgovini bez logistike. Mi se nadamo i verujemo da možemo da izgradimo snažniju, ekonomski uspešniju Srbiju. Za mene je veoma važno što je VGP došao u Srbiju. Važna mi je jedna rečenica koju je rekao Van Get, da je naša administracija radila dobro. Nego da vas podsetim javno, možda pomislite da ako budete hteli da idete u Niš i Leskovac, mi smo spremni da pomognemo. Možete da računate od nas na najveću moguću podršku. Mi moramo da podignemo jug naše zemlje. Za nas je posebno važna vaša usredsređenost na razvoj obnovljivih izvora. Molim vas i dalje sa jednakom strašću volite Srbiju, i da posetite i jug Srbije, južnije od Niša. Ja se sećam kada je Delez kupio Maksi, mnogo sam srećan što ste dugoročno orijentisani ka našoj zemlji. Molim vas za malo više ulaganja na jugu Srbije – poručio je Vučić.

Predsednik odgovara na pitanja novinara
– Posebno sam srećan što su sve administrativne prepreke, završena na najbrži mogući način. Verujem da ćemo ove godine imati preko 4 milijarde stranih direktnih investicija – naveo je predsednik.

Predsednik  Vučić je prokomentarisao i propast banke u Silicijumskoj dolini.

– Oni su davali fiksne kamatne stope, a nadzor nije radio svoj posao. U pitanju je velika kriza u SAD. Vidim da američko ministarstvo radi ozbiljno da spreči veće posledice. Svakako, već ih ima. Što se naših banaka tiče, nikakvih problema nema, ljudi treba da budu apsolutno sigurni. Bankarski sektor i finasije su i psihologija. Sunak se bavi da spasava britansku granu. Ulažu pet milijardi u vojsku. Čudna neka vremena, čujem da se zakazuje susret Si Đinpinga i Putina, Bog zna kakva ćemo čuda ove godine sve videti – rekao je predsednik.

Na pitanje da prokomentariše objave Jeremićevog saradnika sa lažnim fotografijama poplava iz Hrvatske, aludirajući da je reč o poplavama u Beogradu na vodi, Vučić je rekao da to nije prvi put.

-Živite u vreme laži. Pre neki dan su objavili da imam nekog J.M. kuma kome sam omogućio neke prevare oko registracija. Ne znate da li da se krstite levom ili desnom rukom. Takvo je vreme društvenih mreža. Oni normalni su suviše normalni da bi ih neko lajkovao. Ja sam više za to da se ne meri sve u lajkovima, i da bude više normalnih-poručio je predsednik.

 

Printscreen/Tanjug

Jan Van Geet: Ovo će biti najveći park u regionu

Jan Van Geet, izvršni direktor i vlasnik VGP, poručio je da mu je velika čast što je danas ovde.

– Park će biti najveći u regionu. Ulaganje u Srbiju predstavlja veliku prekretnicu za nas, Srbija je zaista jedna predivna zemlja, inpresionirani smo kvalitetom infrastrukture. Želimo da podržimo Srbiju na evropskom putu – rekao je Van Geet i dodao da je kompanija aktivna u 17 državama. VGP Park će nuditi energetsku efikasnost i izdrživost. Imaćemo postrojenja za prečišćavanje kišnice, kao i otpadnih voda. Posvećeni smo srpskom tržištu i klijentima.

Printscreen/Tanjug

Bjelogrlić: Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak

Nenad Bjelogrlić, direktor VGP za Srbiju, obratio se na početku ceremonije prisutnima.

– Sigurni smo da je ova značajna investicija samo početak. U protekli godini i po dana samo vredno radili, da VGP park od inicijalne ideje dođe dovde – rekao je Bjelogrlić.

Printscreen/Tanjug

 

Park na površini od milion kvadratnih metara

Predsednik Vučić je po dolasku porazgovarao sa investitorima.

Lokacija VGP Parka je u blizini Međunarodnog aerodroma Nikola Tesla, samo 15 kilometara zapadno od centra grada.

Kamen temeljac su položili  predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i Jan Van Geet, izvršni direktor VGP, najavili su organizatori.

VGP je panevropska kompanija koja poseduje, upravlja i gradi nekretnine u oblastima logistike i poluindustrijske proizvodnje i prvi put dolazi u Srbiju.

VGP grupa posluje u 17 evropskih zemalja, a imovinu poseduje u 14 zemalja.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter