Izvor: Happy BSC
29.12.2022 u 15:22
0

VAGON CISTERNA KOD ZAJEČARA PODIGNUTA NA KOLOSEK: Očekuje se uspostavljanje saobraćaja sutra oko 17 sati

Na deonica na kojoj se dogodilo iskliznuće nije u prethodnom periodu bilo kapitalnog remonta.

Pomoćni voz i specijalizovana ekipa „Infrastrukture železnica Srbije“ podigli su danas oko 12.30 sati na prugu vagon cisternu tovarenu fosfornom kiselinom, koja je sinoć iskliznula između železničkih stanica Zaječar i Minićevo, na pruzi Zaječar – Niš.

Prilikom podizanja iskliznule cisterne na prugu nije bilo nikakvih teškoća, a podsećamo da prilikom njenog iskliznuća nije došlo do prevrtanja, niti je bilo ikakvih curenja ili isparavanja.

TERETNI VOZ ISPAO IZ ŠINA KOD ZAJEČARA: Nema opasnosti, nije se izlila fosforna kiselina

Predstoji uklanjanje železničke kompozicije sa mesta iskliznuća, a zatim i popravka oštećenih delova železničke infrastrukture.

Procena je da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici pruge Niš – Zaječar mogao da bude ponovo uspostavljen sutra, u petak, 30.decembra 2022. godine, oko 17.00 sati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Inače, u prethodnom periodu nije rađen remont pruge između Knjaževca i Zaječara, na čijem se delu sinoć dogodilo iskliznuće. Kapitalni remont pruge urađen je od Niša do Zaječara.

Na pruzi Knjaževac – Zaječar, na čijem delu se sinoć dogodilo iskliznuće, u ovoj i prošloj godini radnici „Infrastrukture železnica Srbije“ obavljali su pojačano tekuće održavanje koloseka. Ono je podrazumevalo delimičnu zamenu pragova na pruzi, pa je u prethodne dve godine zamenjeno oko sedam hiljada pragova, zatim zamenu pojedinih šina, dopunu tucanika, kao i regulisanje koloseka.

Predloženim programom poslovanja „Infrastrukture železnice Srbije“, koji je u proceduri usvajanja, predviđeno je da se u dužini od 22 kilometra između Knjaževca i Zaječara uradi kapitalni remont pruge, odnosno kompletna rekonstrukcija železničke infrastrukture na tom potezu. Predlogom o rekonstrukciji 22 kilometra pruge između Knjaževca i Zaječara obuhvaćena je i deonica na kojoj se sinoć dogodilo iskliznuće cisterne.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter