Izvor: Tanjug
18.03.2023 u 08:25
0

VAŽAN DAN: Predsednik Vučić danas u Ohridu

U Ohridu se danas održava sastanak na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine.

Sastanak, koji je sazvao visoki predstavnik EU Žozep Borelj i na kome su učešće potvrdili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer privremenih institucija u Prištini, odvijaće se uz podršku specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka.

Kako je najavila pres služba Evropske unije, prvo će se održati odvojeni bilateralni sastanci sa Vučićem i Kurtijem, jedan za drugim, nakon čega će uslediti zajednički trilateralni sastanak.

TEMATIKA SE TIČE DIJALOGA BEOGRADA I PRIŠTINE: Borelj razgovarao sa Blinkenom pred sastanak u Ohridu!

Ističe se da će sastanak biti usredsređen na finalizaciju Aneksa o primeni Sporazuma EU o putu normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.

Kako je najavljeno iz Predsedništva, Vučić će u 09.25 imati sastanak sa predsednikom Vlade Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim. Za 10.15 planiran je sastanak Vučića sa Boreljom i Lajčakom, dok je dijalog Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU zakazan za 12.15.

Na kraju sastanka predviđena je izjava Borelja za medije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter