Izvor: Happy BSC
29.04.2022 u 08:17
0

VEĆI JE LOM NEGO ŠTO SE MISLI! U TOKU SU NACISTIČKA KRISTALNA NOĆ I KRISTALNI DANI! Kusturica rekao sve o progonu svega što je rusko

Ova hajka protiv jednog čitavog naroda me podseća na Kristalnu noć i na onaj period pre 1940. kada su Jevreji bili u sličnoj poziciji. Nadam se da će taj embargo na narod da se ukine onog trenutka kada i taj rat dobije svoju završnu fazu. Ovako režiser Emir Kusturica otkriva za Sputnjik kako slogan ovogodišnjeg 15. Međunarodni filmskog i muzičkog festivala Kustendorf -„Razdiruća i čudesna lepota stvaranja“ korespondira sa činjenicom da se ruska umetnost danas zabranjuje širom zapadnog sveta.

Činjenica da se u ‘Tajm’ magazinu pojavi članak koji govori o tome da je Dostojevski kriv za ovo sve, jednostavno govori o mnogo većem lomu nego što se nama čini. A taj prelom duše, iako je u ovom evropocentričnom svetu prisutan, ogroman deo sveta uopšte ne uvažava. S tim što je ovaj glasniji, jači su megafoni, ali nemoguće je zatrti kulturu. To je jednostavno zaludan posao. I toliko će Dostojevski kako vreme bude odmicalo sve više i više biti u pravu“, poručuje Kusturica.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Režiser se osvrnuo i na polemiku koja se povela na društvenim mrežama oko fotografije srpske predstavnice na ovogodišnjoj Pesmi Evrovizije, Ane Đurić Konstrakte, na kojoj se vidi nameštaj u obliku slova „Z“, a koji su mnogi protumačili kao nedvosmislenu podršku ruskoj vojsci u Ukrajini.

U SVETU SE VODI RAT PROTIV PRAVOSLAVLJA! ZAPAD SE TOPI PRED NAŠIM OČIMA! Emir Kusturica otvorio dušu i rekao šta misli o NACISTIMA u Ukrajini

Sve je to deo te Kristalne noći. To su kristalni dani koji su duži od te noći. I u tim kristalnim danima se odvija nešto što je bilo nezamislivo. Mi smo odrasli uz ratove, ja sam odrastao uz Vijetnamski rat, tek se bio završio Korejski. Prisustvovali smo u dva navrata ratu u Iraku, gledali smo lom u Libiji, gledali smo rat u Siriji. I svi su ti ratovi bili pravdani ili su prećutno uzimani u obzir, jer je sila to mogla sebi da obezbedi. A sada se dešava jedan rat koji ima svoju predigru. Taj rat nije počeo sada, on traje od 2016. godine kada je tadašnji predsednik Ukrajine rekao: ‘Naša deca će da idu u obdanište, a njihova neće’ – misleći na Donbas – ‘Naša deca će da završe fakultete, njihova neće. Mi ćemo da dobijamo penzije, oni neće’. On je tada još, 2016, obećao ovaj rat koji se danas dešava“, precizira naš sagovornik.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter