Izvor: Tanjug
31.03.2023 u 18:31
0

MINISTAR VESIĆ NAJAVIO: Srpski i makedonski tag za putarinu važiće u obe zemlje

Ministar građevinarstva Goran Vesić izjavio je danas da će građani Srbije i Severne Makedonije moći u obe zemlje da koriste tag za naplatu putarine, koji već poseduju.

Vesić je razgovarao u Palati Srbija sa makedonskim kolegom Blagojem Bočvarskim o zajedničkim projektima u oblasti infrastrukture.

ORLIĆ I KOVAČEVSKI: Odnosi Srbije i Severne Makedoniji najbolji u savremenoj istoriji

-Izrazili smo zadovoljstvo zato što smo danas potpisali sporazum koji će omogućiti da građanke i građani naše dve zemlje koriste srpski ili makedonski tag za naplatu putarine, koji već poseduju, za naplatu putarine u obe zemlje. Pričali smo o ukidanju režima dozvola za autoprevoznike, kao i tome da železnička stanica Tabanovci postane zajednička stanica za kargo saobraćaj- objavio je Vesić na Fejsbuku.

Naveo je da ga je ministar Bočvarski obavestio da će prihvatiti poziv koji će uputiti zajedno sa mađarskim kolegom Janošem Lazarom, ministrima transporta Turske, Grčke, Bugarske, Severne Makedonije i Albanije da u Beogradu razgovaraju o proširenju brze pruge koja će povezivati Srbiju i Mađarsku kroz Severnu Makedoniju i Bugarsku do Turske, Grčke i Albanije.

-Obećao sam kolegi Bočvarskom da ću brzo da posetim Severnu Makedoniju, a na odlasku poklonio sam mu pirotski ćilim da ga podseća na Srbiju- dodao je Vesić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter