Izvor: HAPPY BSC
31.01.2023 u 09:44
0

VLADIMIR ORLIĆ U „DOBRO JUTRO, SRBIJO“: „Narod zna ko za njega radi, ko mu decu čuva i budućnost obezbeđuje, zato je podrška naroda najvažnija i jedina merodavna“

Vlada je dostavila izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini koji se odnosi na period od prethodne sednice.

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ gostovao je predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić koji je najavio dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića u Narodnu skupštinu, u četvrtak, 2. februara.

– Vlada je dostavila izveštaj o pregovaračkom procesu sa privremenim institucijama samouprave u Prištini koji se odnosi na period od prethodne sednice kada je takođe predsednik Vučić bio u skupštini. Izveštaj je dostavljen svim narodnim poslanicima i imaju sve uslove da se pripreme – rekao je Orlić.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić sve vreme postupa odgovorno i ozbiljno i korektno poziva političke stranke na razgovor, u cilju zajedničkog nastupa, jedinstva i dogovora oko državne politike koju će zastupati svi.

Orlić čestitao Lunarnu novu godinu predsedniku Svekineskog narodnog kongresa: Želje za napredak, procvat i blagostanje Kine

– Oni koji su sami sebe proglasili za neku desnicu i rodoljube, a koji su i bili na vlasti pokušavaju dva puta da nam prodaju istu laž i istu prevaru, kada je u pitanju reintegracija. Oni su to već obećavali. Šta god da su pričali imali smo dovoljno prilika da ih vidimo na delu. Kako su reintegrisali? Tako što su pustili braću Mazreku i Aljbina Kurtija koji pije krv srpskom narodu svakoga dana. Pustili, iako su bili pravosnažno osuđeni pred srpskim sudovima. Gledali su kako da se dodvore strancima koji su im rekli: „Hajde da se dodvorite ovima iz UČK sada“. To je bila njihova čuvena reintegracija. razlupali su nam državu – ocenio je Orlić.

Orlić je istakao da je potrebno pokazati što je moguće veće jedinstvo i ozbiljnost i na taj način ojačati poziciju države.

– Albanci su oko toga saglasni i bore se zajedno. Zaboraviće svađe i političke razlike kada treba da se zauzmu za nešto što smatraju nacionalnim pitanjem. Koliko bi i za nas bilo bolje i korisnije da pokažemo slogu i da se ponašamo jedinstveno. Predsednik Vučić uporno poziva da izgradimo svoje pozicije i obezbedimo perspektivu i život u ovoj zemlji. Jedina ozbiljna adresa za politiku koja ima sadržaj i nešto znači jeste Aleksandar Vučić, ostalo su puste i prazne priče i to je jasno svima, i u Srbiji i u svetu- naglasio je Orlić.

Na pitanje da li će srpske stranke prihvatiti izveštaj na sednici, Orlić je rekao da se ne bi kladio i dodao da ako je suditi po reakcijama pojedinih poslanika jasno je šta možemo očekivati.

– Važno je što je to manjina. Jeste agresivna i bučna, ali je ubedljiva manjina. Ozbiljna i odgovorna, ubedljiva većina narodnih poslanika će sigurno da podrži politiku koja nam je kuću čuvala i gradila i koja će to umeti da radi i u budućnosti. Narod to vidi i ceni i njegova podrška je najvažnija i merodavna. Narod zna ko za njega radi, ko mu decu čuva i budućnost obezbeđuje. Podrška Vučiću je vremenom veča i najvažnija i jedina merodavna“ubedljivija. Istina i borba za Srbiju su uvek na jednoj strani- poručio je Orlić.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter