Izvor: BSC HAPPY
06.03.2023 u 10:50
0

VOJISLAV ŠEŠELJ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Vučić ništa nije potpisao i to je suština svega, a borba će trajati i biće još većih pritisaka“

U današnjoj emisiji „Dobro jutro, Srbijo“ na Hepi televiziji gostovao je predsednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj koji je ovo prilikom govorio o tome da li će pritisci na Srbiju i predsednika Aleksandra Vučića u budućnosti biti još veći.

Na samom početku svog izlaganja Vojislav Šešelj je istakao da je od izuzetne važnosti nastaviti pregovore i da postoji puno stvari koje možemo rešiti u našu korist.

Aleksandar Vučić ništa nije potpisao, i to je suština svega, predlog plana su napravile zapadne zemlje i one će na njemu insistirati, a nape je da mačujemo, verbalno naravno, i da ono što je suprotno ne prihvatimo. Srbija je suverena država, mi smo dva puta primljeni u Ujedinjene nacije, jednom kao Jugoslavija, drugi put 2002. godine, naravno sa Kosovom i Metohijom. Niko ne može biti veći nacionalista od mene, postoje samo neki koji su sada pokojni i za koje priznajem da su bili veći nacionalisti, meni je važno da Srbija uspe i spreman sam da se žrtvujem za to, rekao je Šešelj.

PREMIJERKA ANA BRNABIĆ U „DOBRO JUTRO SRBIJO“ NA HAPPY TV: „Istorija će suditi ko se borio za Srbiju, a ko za lične interese!“

– Nisu međunarodne povoljne, zato treba imati strpljenja i ići mic po mic, ako prekinemo pregovore onda će nas okriviti za prekid, moramo da nastavimo da pregovaramo, ali bez potpisivanja bilo čega što je na srpksu štetu. Moramo prvo da insistiramo na Zajednici srpskih opština, pa onda da idemo redom. Nama je bitno da Aleksandar Vučić nije preuzeo nikakvu obavezu koja je protiv naših interesa, a borba će trajati, to je sigurno, i biće još većih pritisaka. Ja sam predsedniku Vučiću savetovao da ne ide uvek on da razgovara, da nekada pošalje predsednika Vlade i tako dalje, ali da im da striktne okvire po kojima da se vode, ali da nije stalno on izložen, kazao je između ostalog Vojislav Šešelj i dodao:

– Ja mislim da je najpogodnije da Ana Brnabić ide, nju niko ne može da obrlati, ona je veliki patriota. Iako sam možda nekada bio surov i sumnjičav, moram da priznam da se ona na delu pokazala, i ja to moram da poštujem, poručio je na kraju Šešelj.

Šešelj je između ostalog poručio da je važno da Srbija nikako vojno ne izvozi ništa Ukrajini, i kako je rekao, siguran je da se to neće desiti, međutim naglasio je da je pritisak na Srbiju jak, i da Amerika namerno pokušava da Srbiju uvuče u sukob sa Rusijom, rekao je on.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter