Izvor: Kurir.rs
17.12.2022 u 07:27
0

VREMENSKA PROGNOZA ZA DANAS: Velika količina padavina i grmljavina, zbog pljuskova na snazi meteo alarm!

U Srbiji će danas biti oblačno, vetrovito i u većini mesta osetno hladnije vreme, ujutro i pre podne s kišom, ponegde s kratkotrajnim pljuskovima uz veću količinu padavina, dok je na jugu Srbije moguća i grmljavina, saopštio je Republićki hidrometeorološki zavod.

Veće količine padavina od 10 do 20 milimetara za tri sata očekuju se ujutro u severnim, zapadnim i centralnim krajevima, uključujući i šire područje Beograda. Kratkotrajni prelazak kiše u sneg, s padom temperature, očekuje se samo u planinskim predelima južne Srbije.

VELIKE SNEŽNE PADAVINE MOGUĆE PRED KRAJ GODINE: Evo kakvo nas vreme očekuje do 31. decembra!

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Popodne i uveče biće prestanak padavina. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti od sedam do 12 stepeni Celzijusa, tokom dana od četiri na severozapadu do 16 na krajnjem jugoistoku, uveče u daljem padu.

U Beogradu će biti oblačno, vetrovito i osetno hladnije vreme, ujutro i pre podne s kišom koja će prestati popodne. Duvaće umeren, povremeno i jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. Jutarnja temperatura će biti oko devet stepeni, tokom dana u padu na pet stepeni, uveče oko tri stepena.

Kiša, pljuskovi, grmljavina

„Tokom jutra oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima koji će ponegde biti praćeni i grmljavinom. Lokalno se očekuje veća količina padavina. Na području Beograda takođe povremeno kiša“, najavio je RHMZ.

Hladna jutra uz mraz

– Danas oblačno i u većini mesta osetno hladnije ujutro i pre podne s kišom, ponegde i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom. Posle podne i uveče dalјi pad temperature, ali uz prestanak padavina, pa se kratkotrajni prelazak kiše u sneg očekuje samo u planinskim predelima južne Srbije. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Sutra suvo i hladno, a početkom naredne sedmice nakon slabog i umerenog jutarnjeg mraza, tokom dana malo toplije uz pojačanje jugoistočnog vetra u košavskom području, objavio je RHMZ.

Na Limu kod hidroliške stanice Prijepolјe u narednih 48 sati vodostaj će biti u većem porastu i tokom 17./18. decembra prevazići će granicu vanredne odbrane od poplava. Na Južnoj Moravi kod hidrološke stanice Mojsinje i na Ibru kod hidrološke stanice Raška naredna 24 sati vodostaji će biti u porastu i kretaće se iznad granice redovne odbrane od poplava. Na bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su lokalna izlivanja. Na Savi kod hidrološke stanice Šabac vodostaj će se približiti granici redovne odbrane od poplava 19./20. decembra.

Upaljen meteo alarm

– U gotovo celoj Srbiji, izuzev jugozapada naše države, na snazi je žuti meteo alarm zbog kiše, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike“, naovdi se na sajtu RHMZ.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter