Izvor: BSC HAPPY
06.02.2023 u 16:14
0

VUČEVIĆ NA SASTANKU SA AMBASADOROM SLOVAČKE: Ministar se zahvalio na podršci koju ova država pruža po pitanju KiM

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević razgovarao je danas sa ambasadorom Slovačke Republike u Beogradu Fedorom Rosohom.

Ministar Vučević zahvalio je sagovorniku na principijelnom stavu Slovačke po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti takozvanog Kosova, kao i na podršci evropskom putu Srbije.

On je naglasio da je Srbija u potpunosti posvećena vojnoj neutralnosti, u skladu sa Rezolucijom Narodne skupštine, i dodao da će Ministarstvo odbrane nastaviti da vodi balansiranu politiku odbrane, radeći na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa partnerskim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa nacionalnim interesima i spoljnopolitičkim prioritetima.

„OBEĆAVAM DA SE NAŠA SRBIJA NEĆE ODREĆI SLOBODE“ Ministar Vučević otkrio spomen-bistu heroju sa Košara potpukovniku Goranu Ostojiću (FOTO)

Ministar Vučević istakao je da su ukupni bilateralni odnosi dve zemlje vrlo dobri i poslednjih godina imaju tendenciju stalnog uspona. Naglasio je da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije opredeljeni za dalji razvoj i unapređenje saradnje u oblasti odbrane sa Slovačkom od obostranog interesa.

Ambasador Rosoha rekao je da su Srbija i Slovačka iskreni i pouzdani partneri, kao i da tokom svog diplomatskog mandata želi da što više doprinese saradnji u oblasti odbrane, ali i ekonomskoj saradnji dve zemlje.

On je dodao da je stav Slovačke jasan i da počiva na principima međunarodnog prava, ocenjujući da je zahtev takozvanog Kosova za prijem u Evropsku uniju preuranjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter