Izvor: TANJUG
26.04.2022 u 09:37
0

VUČIĆ GRADI MIR, KURTI „MALI BALKANSKI HITLER“: Selaković naglasio da se Kurti bavi gušenjem ljudskih prava Srba na KiM

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je danas da politika predsednika Srbije Aleksandra Vučića utemeljuje mir i stabilnost u regionu, a da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti režiser provokacija i nemira.

Reakcija Selakovica na Kurtijevu izjavu o Vučiću: NIŠTA DRUGO I NE OČEKUJEM OD MALOG HITLERA!

Komentarišući Kurtijevu tvrdnju da je Vučić mali Putin, Selaković je rekao da je Kurti „mali balkanski Hitler“, koji izgovara laži i stvari vidi onako kako bi on želeo da izgledaju.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

– Predsednik Vučić izlazi sa inicijativama kao što je Otvoreni Blakan, a Kurti poziva na stvaranje velike Albanije, projekta koji je postojao u vreme Hitlera. Vučić je pokrenuo niz infrastrukturnih projekata u regionu. Njihov cilj je povezivanje regionalnih prestonica. Kada se bolje povežete infrastrukturno, onda se bolje povežete i ekonomski, kada se bolje povezujete ekonomski, onda lakše rešavate nerešene političke probleme – rekao je Selaković na TV Pinku.

Naglasio je da sa druge strane Kurti radi sve što može da onemogući slobodu kretanja i podsetio na zatvaranje administrativnih prelaza i slanje specijalnih policijskih snaga na sever Kosova i Metohije.

– Predsednik Vučić regionalnim inicijativama, ali i odbijanjem da reguje na svakakve provokacije koje dolaze iz različitih centara u našem regionu utiče na smirivanje tenzija. S druge strane imate tog malog balkanskog Hitlera koji se bavi gušenjem ljudskih prava i političkih sloboda Srba na KiM, ima 70 skrivenih istraga iz kojih treba da proizađu skrivene optužnice koje su uperene direktno protiv Srba na KiM – rekao je Selaković.

Ocenio je da je cilj tog delovanja da se razbije jedinstvo Srba u pokrajini sa svojom državom.

Selaković je rekao da Prištinu apsolutno ne zanima dijalog, i da ono što je do sada dogovoreno primenjuje selektivno.

Ministar spoljnih poslova Srbije ponovio je da je sednica Saveta bezbednosti UN posvećena KiM bila „za jednu notu“ drugačija nego do sada jer su, kako kaže, oni koji podržavaju kosovsku nezavisnost bili slabiji i nikada manje ubedljivi.

– Države koje podržavaju pozicije Srbije bile su veoma jasne, čvrste i prinicipijelne. Ne samo predstavnici Rusije i Kine, nego i predstavnici Indije, Brazila, Gane. Oni su govorili veoma jasno u prilog našoj politici. Koliko je to bilo za jednu oktavu jače na našoj strani, toliko su oni koji priznaju nezavisnost Kosova u svojoj podršci Prištini bili slabiji i nikada manje ubedljivi – ocenio je Selaković.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter