Izvor:
31.05.2019 u 11:25
0

VUČIĆ: Izostanak reakcije EU na akte PR – kraj međ. prava!

Izostanak adekvatne reakcije EU povodom poslednjih poteza Prištine, predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je kao "kraj međunarodnog prava" i dodao da od EU više nema nikakva očekivanja.

– Ne očekujem više ništa. Ako oni nisu reagovali na to što je čovek (Hašim Tači) rekao da se predomislio i da neće da ispunjava Briselski sporazum (po pitanju Zajednice srpskih opština) koji je sam potpisao, jer su se promenile okolnosti – to je kraj međunarodnog prava. Više međunarodno-pravni ugovori ne znače ništa – rekao je Vučić novinarima u Loznici.

Što se tiče vladavine prava na Kosovu, Vučić je ironično rekao da je "tamo izgleda najveći problem na severu KiM, dok droge nema na jugu".

– Gnjilane, Priština, Peć, Prizren, Uroševac, tu droge upšte nema, tu samo poštenje cveta, na sve strane – to je njihova argumentacija, a vi stanete i… pa šta na to da dodate – rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao da su pripadnici kosovskih snaga namerno devetoro Srba izubijali kundacima pušak ili drškama pištolja.

– Onih devetoro Srba koji nikakve veze, čak ni po njihovim rečima nemaju sa krijumčarenjem robe. Sve su ih namerno tukli kundacima u glavu, niko nije dobio udarac rukom ili pendrekom, svi su udarani ili drškom pištolja ili kundakom puške. Neko se pripremao da izubija Srbe – naveo je Vučić.

Kaže da ga ništa nije toliko povredilo kao broj Srba u Beogradu koji navijaju za albanske ekstremiste koji su tukli Srbe, objasnjavajući "kako su to sve kriminalci".

– Jeziva kampanja kriminalizacije našeg naroda koji su podstakli stranci i pojedine agenture koje su prihvatili određeni politički centru moći u samom Beograduje tako zastrašujuća i direktno uperena protiv vitalnih interesa i opstanka našeg narod – naglasio je predsednik.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter