Izvor: HAPPY BSC
25.01.2023 u 11:15
0

VUČIĆ OPSESIVNA META KURTIJEVIH NAPADA! Petković: „Na delu eksplozija nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad“

Priština najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petkovć istakao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao iskren i dosledan čuvar stabilnosti regiona, prirodno opsesivna meta za napade ratnohuškačkog režima Aljbina Kurtija i dodao da se Priština najviše plaši mira, jer u miru se topi tolerancija za Kurtijevu politiku rušenja dijaloga i nastojanja da se za probleme na Kosovu i Metohiji nađe diplomatsko i kompromisno rešenje.

– Vjosa Osmani može da pokušava da nedovoljno informisanoj zapadnoj javnosti prodaje bajke o Srbima kao pretnji, ali u političkim i diplomatskim krugovima je veoma dobro prepoznato ko svakodnevno nastoji da ponovo raspali balkansko bure baruta. Besramna je laž da predsednik Srbije i Srbi na Kosovu i Metohiji na bilo koji način destabiliziju prilike na terenu, jer činjenice govore upravo suprotno – da su jedina pretnja miru ekstremisti koji, inspirisani Kurtijevom šovinističkom politikom, gotovo svakodnevno napadaju i zastrašuju srpski narod – rekao je Petković.

PETKOVIĆ O GERVALINOJ IZJAVI DA JE ZSO MRTVA: „Pokazuje svu suštinu Kurtijeve militantne politike prema Srbima“

Prema njegovim rečima, samo od početka godine dogodilo se deset napada na Srbe na Kosovu i Metohiji, uključujući i napade iz vatrenog oružja na decu i goloruke civile, što potpuno razgolićuje laži Vjose Osmani o navodnom smanjenju broja etnički motivisanih incidenata.

Petković je naglasio da je istina zapravo da na delu imamo eksploziju nasilja kakvo nije viđeno godinama unazad i to svedoči o paničnoj potrebi Prištine da Srbiju uvuče u sukobe sa NATO, kako bi onda imala izgovor za nastavak neispunjavanja obaveza preuzetih Briselskim sporazumom.

– Aljbin Kurti i njegovi advokati poput Vjose Osmani su spremni čak i da izazovu sukobe širih razmera, samo da ne bi morali da ispune obaveze koje se tiču formiranja Zajednice srpskih opština, ali agresivna i ratoborna priroda Kurtijeve politike ne može se kamuflirati dezinformacijama i neosnovanim napadima na Srbiju i njenog predsednika – zaključio je Petković.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter