Izvor: Tanjug
09.02.2021 u 09:42
0

VUČIĆ: Prijatelj u nevolji je zaista prijatelj, zahvaljujući Kini Srbija je evropski lider! (VIDEO)

Predsednik Aleksandar Vučić istakao je, u intervjuu kineskoj medijskog grupi (CMG), opisujući odnos Srbije i Kine – da je prijatelj u nevolji pravi prijatelj i zahvalio za svu podršku i pomoć koju je Kina pružila Srbiji.

NAJVAŽNIJE DANAS

ZA NJIMA SE TRAGA: Ovo su nova imena sa CRNE LISTE Veljka Belivuka! Da li su oteti ili ubijeni?

UHAPŠEN SA FALŠ LEGITIMACIJOM STEJT DEPARTMENTA: Novosađanin se predstavljao kao američki diplomata

PLANETA ZAVIJENA U CRNO: Više od 107 miliona slučajeva od početka pandemije

VREDNIJA OD ZLATA: Još 50.000 doza vakcine Sputnjik V stiglo u Srbiju

SRBIN NE STAJE: Poraz Denvera, novi dabl-dabl Jokića

Vučić je, uoči današnjeg Samita Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, kazao da je veoma zainteresovan da čuje govor kineskog predsednika Si Ðinpinga, njegova viđenja o globalnog budućnosti i saradnji Kine sa svim zemljama, te da čuje kineske planove.

Ukazujući na značaj inicijative „Pojas i put“, rekao je da je ona olakšala saradnju Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, i izrazio nadu u dalje jačanje ekonomskih veza Kine i udrživanju u borbi protiv Kovid-19.

Predsednik je zahvalio na velikoj podršci i pomoći Kine Srbiji.

„Veoma smo zahvalni i to ne krijemo. Čekamo robu, nije bitno da li su to respiratori ili vakcine. I rekao bih veliko hvala našim kineskim prijateljima“, naglasio je on.

Srbija je u januaru dobila milion vakcina iz Kine, a zahvaljujući tim vakcinama istkao je Vučić – Srbija je sada vodeća u vakcinaciji u Evropi.

PROČITAJTE JOŠ:

Vesić: Ugostitelji da rade duže, u zatvorenom više od 30 ljudi

VIŠE NIKADA NEĆE MOĆI DA SE KANDIDUJE? Senat priprema brz postupak o opozivu Donalda Trampa

BAKINA KUHINJA: Starinski kolač torta naših baka (VIDEO)

ODLUKA BRITANSKE VLADE: Za ulazak na Ostrvo od danas treba ovo!

On je pohvalio je Kinu za ispunjenje obecćanja da će vakcine učiniti globalnim javnim dobrima kad budu dostupne, sa većom pristupašnošću i dostupnošću zemljama u razvoju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter