Izvor: Tanjug
04.04.2023 u 15:45
0

VUČIĆ SA DELEGACIJOM ATLANTSKOG SAVETA: Predsednik se zahvalio SAD na odgovornom angažmanu u procesu dijaloga sa Prištinom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas, u razgovoru sa delegacijom Atlantskog saveta, Sjedinjenim Američkim Državama na konstruktivnom i odgovornom angažmanu u procesu dijaloga sa Prištinom i naglasio da je Beograd posvećen radu na implementaciji sporazuma „do onoga što za nas predstavlja crvene linije“.

Kako je saopštila Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije, Vučić je naveo da bi postizanje kompromisnog i održivog rešenja za Kosovo i Metohiju, što je cilj dijaloga, obezbedilo trajni mir i stabilnost u regionu.

PREDSEDNIK VUČIĆ RAZGOVARAO SA DELEGACIJOM ATLANTSKOG SAVETA: „Praktična saradnja sa SAD od ogromnog značaja“ (FOTO)

On je poručio da je jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije dalje unapređenje svih oblasti saradnje sa SAD i podsetio na poziv za uspostavljanje strateškog dijaloga između dve države što bi doprinelo jačanju sveukupnih političkih i ekonomskih odnosa, kao i intenziviranju političko-vojne saradnje.

Kada je reč o regionu, istakao je da Srbija nastoji da težište stavi na razvoj ekonomske saradnje, o čemu svedoči i inicijativa „Otvoreni Balkan“ koja već daje rezultate za građane i privredu.

Članovi delegacije Atlantskog saveta poručili su da prepoznaju istorijske izazove sa kojima se Srbija suočava i da SAD nastavljaju pragmatičan angažman na očuvanju mira i stabilnosti i jačanju saradnje i povezanosti na Zapadnom Balkanu, uključujući snažnu podršku inicijativi „Otvoreni Balkan“.

Vučić je zahvalio Atlantskom savetu na podršci evrointegracionom procesu Srbije i regiona, ponovivši da je članstvo u Evropskoj uniji naše strateško opredeljenje i da država ostaje posvećena reformama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter