Izvor: BSC happy portal
27.05.2023 u 12:11
0

(UŽIVO) VUČIĆ NA VANREDNOJ SKUPŠTINI U KG: Nastavite da radite i da se borite za našu Srbiju (VIDEO)

Očekuje se obraćanje zvaničnika stranke nakon sednice.

U Kragujevcu je danas počela izborna skupština Srpske napredne stranke, a predsednik partije Aleksandar Vučić je po dolasku poručio stranačkim kolegama da nastave da se bore za Srbiju.

SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ODLUČIO: Vojska Srbije do daljeg ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti

SAVET ZA NACIONALNU BEZBEDNOST ODLUČIO: Vojska Srbije do daljeg ostaje u najvišem stepenu borbene gotovosti

Kako je najavljeno, skupština SNS-a počinje u 12.00 u kragujevačkoj hali „Jezero“.

– Vi koji ste napravili političkog giganta, nastavite da radite i da se borite za našu Srbiju i nikada ne mogu nepristojni da pobede pristojne, nikada gori ne mogu da pobede i nikada ne može neznanje da pobedi znanje i nerad ne može da pobedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom – poručio je.

Tanjug

 

12.48 – Vučić predložio Vučevića za novog predsednika SNS

– Predložiću za predsednika stranke, a on će naravno, konsultujući se sa svima nama, doneti odluku o budućem rukovodstvu, predlažem za novog predsednika naše stranke izaberemo Miloša Vučevića – rekao je Vučić.

12.40 – O KiM

– Gotovo svi naši ljudi sa KiM koji je trebalo da prisustvuju skupu danas su na KiM. Teška je situacija, albanski režim u Prištini sprovodi teror nad našim narodom. Njihova je namera da izađu sa saopštenjem, da time nas zadovolje, a da se mi pomirimo sa onim što se naziva nova realnost, nova stvarnost, a koja ne ide u prilog našem narodu i koja je suprotna sporazumima. Otpor srpskog naroda biće sve jači, mirnim sredstvima, nadam se. Ako budu napadnuti, siguran sam da će se braniti. SNS mora da bude uz svoj narod na KiM. Ne smemo da dozvolimo Krajinu, progon i proterivanje našeg naroda.

 

12.30 – O ulaganjima i napretku Srbije

Vučić je istakao kako je država za izgradnju stadiona “Čika Dača” u Kragujevcu izdvojila 95 miliona evra.

– Gradili smo puteve, pruge, bolnice, škole. Ovde u Kragujevcu ćemo u septembru izgraditi najlepši stadion. Znate li koliko para danas odlazi više nego ranije? Sto puta više, samo da imate to u vidu kada nas kritikuju. Mi nemamo problem sa tim da oni imaju političke stavove kakve hoće, osim što imam problem kada uzimate pare. Dobri ste umetnici, priznati umetnici – poručio je Vučić.

Dodaje da danas može da se putuje i vozovima i novim najbržim prugama koje je samo ozbiljna država mogla da ostvari.

– Takođe, ozbiljna država se dobro nosila i sa krizom u vreme korone – rekao je Vučić.

12.15 – Predstavljen dnevni red, obraćanje Vučića

Vučić je predložio dnevni red od tri tačke: razmatranje budućeg i trnutnog delovanja SNS-a, izbor predsednika SNS-a i pod tačkom tri „razno“.

– Konstatujem da je prisutan dovoljan broj delegata da imamo kvorum za rad. Sa nama nije deo delegata sa KiM, imali su važne sastanke i izaći će sa svojim odlukama koje ćemo verovatno dobiti tokom skupštine. Trebalo je da budu sa nama, ali su zamolili da ne budu. Predlažem dnevni red: razmatranje aktuelne političke situacije, budućeg i trenutnog delovanja SNS, potom izbor predsednika SNS, pod tri razno, gde ćemo pokazati kako će ići dalje konstituisanje organa. Nisam želeo da deo glavnog odbora predlažem ja, već to želim da ostavim sledećem predsedniku stranke. Prihvata li se predstavljanje dnevnog reda? Ako nema nikog protiv, dnevni red je prihvaćen – rekao je Vučić.

– Od osnivanja stranke prošlo je 15 godina, za to vreme SNS uprkos najbrutalnijoj kampanji koja je vođena protiv naše stranke, uspela da se nametne kao ključni, suštinski politički faktor koji donosi odluke, na bolje menja živote ljudi, obezbeđuje bolji životni standard, obezbeđuje radna mesta, održava mir i stabilnost. Iz vremena nemoguće medijske blokade, nisu postojale televizije koje su nas podržavale, nijedna novina, društvene mreže, uspeli smo da dobijemo poverenje naroda, zahvaljujući Tomislavu Nikoliću i da dobijemo izbore – rekao je Vučić na početku.

Printscreen/Pink

 

12.15 – Vučić dočekan gromoglasnim aplauzom

Po ulasku u halu Vučića su stranačke kolege dočekale gromoglasnim aplauzom uz povike „Aco Srbine“.

12.00 – Poruka Vučića pred početak vanredne skupštine SNS

Lider SNS Aleksandar Vučić poručio je danas u Kragujevcu stranačkim kolegama, pred početak vanredne skupštine stranke, da nastave da rade i da se bore za Srbiju, kao i da nepristojni nikada neće pobediti pristojne.

– Vi koji ste napravili političkog giganta, nastavite da radite i da se borite za našu Srbiju i nikada ne mogu nepristojni da pobede pristojne, nikada gori ne mogu da pobede i nikada ne može neznanje da pobedi znanje i nerad ne može da pobedi rad i zato vas molim da nastavite da radite sa ogromnom energijom – poručio je Vučić.

11.40 – Vučić stigao u Kragujevac

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Kragujevac, gde se danas održava vanredna izborna skupština Srpske napredne stranke.

Podsetimo, predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je juče na skupu „Srbija nade“ u Beogradu, da se poslednji put obraća kao predsednik te stranke.

Uvodni deo sednice biće otvoren za javnost, nakon čega će biti zatvorena za predstavnike medija. Posle održane sednice, očekuju se izjave, najavila je SNS.

Vučić je sinoć kazao da će nakon izborne skupštine SNS, vođenje te stranke preuzeti neko drugi.

„Ovo je poslednje veče u kome vam se obraćam kao predsendik SNS-a, neko drugi će preuzeti moju, vašu, našu SNS, čiji ću član ostati i verni i odani član biti. Ali ću biti predsednik svih građana Srbije, a ne predsednik političke partije“, rekao je Vučić.

Tanjug
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter