Izvor: Kurir.rs
30.05.2023 u 12:05
0

PETKOVIĆ VIŠE NEMA STRPLJENJA: „Zahtevamo hitno puštanje na slobodu Obrenovića i Petrovića“

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da je ovo apsolutno nedopustivo i naveo da je Dušanu Obrenoviću život ugrožen, jer je toliko pretučen da mu je izmenjen i fizički opis.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da od međunarodne zajednice zahteva da hitno pusti na slobodu Dušana Obrenovića i Radoša Petkovića, koji su juče uhapšeni u Zvečanu.

PETKOVIĆ OŠTRO: „Za sve što se juče desilo na severu Kosova odgovornost snosi Aljbin Kurti…“

On je rekao da je reč o licima koja su mirno protestovala i nisu činila nikakvo nasilje.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

„Želim da obavestim javnost da je Dušan Obrenović, ono što smo čuli od njegovog advokata, brutalno pretučen tokom hapšenja, ali i tokom večeri i noći, s obzirom da se Dušan i Radoš nalaze sada u južnom delu Kosovske Mitrovice. Bukvalno su kosovski policajci Albanci pretukli Boga u malom Dušanu i kad to kažem, mislim čak i bukvalno, jer su mu se dodatno svetili zbog toga što je 2016. godine prešao u pravoslavlje, pa je svoje ime Sulejman zamenio imenom Dušan, što mu je kršteno ime“, izjavio je Petković.

Kako je naveo, KFOR je rekao da će da pusti na slobodu četiri Srbina, međutim, puštena su samo dvojica.

Tanjug/Vladimir Šporčić

 

„Slagali su i nisu pustili drugu dvojicu. Zahtevamo da hitno puste i Dušana i Radoša, pogotovu što je Dušan sada u jako lošem stanju. Zahtevamo i hitnu hiruršku intervenciju zato što ima posekotine po celom telu, verovatno ima i unutrašnje krvarenje i hematome po glavi i ne može da stoji“, istakao je Petković.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter