Izvor: Tanjug
30.09.2023 u 17:55
2

ŽOZEP BORELJ UPUTIO ZAHTEV:“Hitno pristupiti deeskalaciji, zabrinjava gomilanje vojske na granici“

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku Žozep Borelj izjavio je danas da je Evropska unija veoma zabrinuta zbog, kako je rekao, gomilanja srpske vojske na administrativnoj liniji.

MILAN RADOIČIĆ ODAZAVAO SE POZIVU DRŽAVNIH ORGANA: Slučaj preuzima Više javno tužilaštvo u Beogradu

„Razgovaramo sa partnerima i saveznicima o aktuelnoj situaciji na severu Kosova koja prvenstveno zahteva deeskalaciju i stabilizaciju bezbednosne situacije. Takođe smo, u bliskom i redovnom kontaktu sa SAD o tom pitanju“, rekao je Borelj novinarima u Odesi.

On je ocenio da je prošlonedeljna zaplena oružja u Banjskoj i opreme veoma ozbiljna stvar. „U isto vreme, gomilanje srpske vojske na administrativnoj liniji je veoma zabrinjavajuće i neophodno je da ono odmah prestane.

Na evropskom kontinentu nema mesta za gomilanje oružja i bezbedosnih snaga. Snage treba odmah da se povuku“, rekao je Borelj. Šef evropske diplomatije je istakao da se očekuje da počinioci događaja u Banjskoj ne ostanu nekažnjeni dodajući da se oni „moraju suočiti sa pravdom“.

„Moramo se vratiti na situaciju u kojoj strane razgovaraju i da se vratimo dijalogu uz posredovanje EU koji je jedina platforma za normalizaciju odnosa“ Beograda i Prištine, zaključio je Borelj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “ŽOZEP BORELJ UPUTIO ZAHTEV:“Hitno pristupiti deeskalaciji, zabrinjava gomilanje vojske na granici“”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter