Izvor: Tanjug
01.02.2023 u 22:08
0

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić u Vašingtonu: Prilika da se predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na KiM!

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić izjavio je da će sastanci koje će imati u Vašingtonu, gde boravi povodom Molitvenog doručka, biti dobra prilika da se razgovara o mogućem rešenju za probleme vezane za Srbe na KiM.

„Susreti u Vašingtonu su dobra prilika da se u ovom značajnom trenutku razgovora o mogućim rešenjima za probleme vezane za život i položaj Srba na KiM„, rekao je Jevtić u Vašingtonu.

Razgovori sa kongresmenima, senatorima i onima u Stejt departmentu, kako kaže, biće prilika da im iz prve ruke da inforamcije o položaju Srba, Jevtić je najavio da će se u petak sastati sa specijalnim izaslanikom SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom.

Kako je dodao, biće to prilika da sa Eskobarom i ljudima koji se bave pitanjima u našem regionu još jednom predoči težak položaj u kojem se u ovom trenutku nalaze Srbi na KiM usled pogrešne potlike zbog lošeg odnosa Prištine, neimplemenacije ne samo postignutih dogovora, već i postojećih zakona i svega onoga što pripada nevećinskim nacionalnim zajenicama na KiM.

KORONA PRESEK: Ovo su najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji!

Dodao je kao važno i to što će imati sastanak sa ljudima iz komercijalnog sektora koji se bavi ekonomskim pitanjima i da će sa njima govoriti o mogućnosti razvoja Opštine Štrpce na čijem je čelu.

„Važna tema će biti i razvoj Brezovice koju već duže pokušavamo da otvorimo, da lokalna zajednica rukovodi tim resursom“, rekao je on i dodao da će to biti prilika da im predoči sve u vezi sa situcijom i rešenjima kako bi se ski centar razvijao i otvarala nova radna mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter