Izvor: BSC HAPPY
13.02.2023 u 17:48
0

Prvi skokovi najmlađih padobranaca Vojske Srbije: Uspešnim završetkom padobranske obuke vojnici su stekli zvanje „padobranac“!

Vojnici generacije „septembar 2022“ koji drugi deo vojnog roka služe u 63. padobranskoj brigadi uspešno su izveli svoje prve padobranske skokove na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu.

Reč je o završnom delu osnovne padobranske obuke vojnika, koji obuhvata skokove radi upoznavanja padobrana i njegovih manevarskih sposobnosti, skokove sa otvaranjem rezervnog padobrana, sa ličnim naoružanjem i opremom, dugom zadrškom u stabilizaciji i skok u noćnim uslovima.

mod.gov.rs


Kako bi došli do završne faze padobranske obuke, vojnici su uspešno savladali sadržaje osnovne individualne obuke u centrima Komande za obuku i potom, u 63. padobranskoj brigadi, taktičku, vatrenu i zemaljski deo padobranske obuke. Za to vreme su stekli osnovna vojnička znanja, naučili da rukuju ličnim naoružanjem i opremom i savladali tehnike izvršenja padobranskog skoka.

UPUSTVO ZA GRAĐANE Evo šta treba da radite u slučaju zemljotresa!

U okviru zemaljskog dela padobranske obuke, akcenat je bio na sticanju potrebnih znanja o desantnom padobranu, načinu njegovog pakovanja i čuvanja, te radu na padobranskim spravama, a vojnici su stečena znanja u praksi primenili prethodnih dana prilikom realizacije skokova.

Uspešnim završetkom padobranske obuke vojnici su stekli zvanje „padobranac“, a sada im se pruža mogućnost da postanu profesionalni pripadnici ove elitne jedinice Vojske Srbije, za šta već tradicionalno vlada veliko interesovanje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter