12°C

Beograd

POBEDA MILORADA DODIKA: Predsednik RS i SNSD osvojio 56 odsto glasova!

Milorad Dodik, predsednik RS, odneo je pobedu na izborima u Republici Srpskoj, saopšteno je na osnovu 72 odsko prebrojanih glasova! Dodik je, na izborima za srpskog člana Predsedništva BiH dobio oko 56 odsto glasova, a još ubedljivija pobeda zabeležena je u Banjaluci, gde 65 odsto ima Dodik, a Ivanić 33 odsto, saopštio je Radovan Kovačević!

Na osnovu 72,60 odsto obrađenih biračkih mesta ima Dodik 56 odsto glasova, dodao je Kovačević. Dodik je dobio 256.000 glasova, a Ivanić 200.000, naveo je portparol SNSD.

Na opštim izborima gradjani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

Portparol SNSD Radovan Kovačević je najavio dolazak kandidata za srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u izborni štab u Banjaluci. Na 39 odsto obrađenih biračkih mesta predsednik Milorad Dodik je osvojio 57 odsto glasova a Mladen Ivanić 43. Predsednik Dodik već je osvojio 120 hiljada glasova, a Ivanić 90.000.

U SNSD smatraju, kako je istakao, da je predizborna kampanja za ovogodišnje opšte izbore definitivno bila "najprljavija u istoriji RS, uz mešanje stranog faktora".

- Tu posebno mislim na opoziciju koja nije birala sredstava i koristila je najrigidnije uvrede i fašističke parole kako bi vređala naše kandidate i članove njihovih porodica - kazao je Kovačević na prvoj večerašnjoj konferenciji za novinare u Izbornom štabu SNSD.

On kaže da veruje da su "takvo ponašanje birači danas kaznili". Prema informacijama CIK BiH u Srpskoj je do 15 časova izašlo 41, 81 odsto građana, što je znatno više nego u 2014. godini. Velika izlaznost grđana je zabeležena u Banjaluci I to u gradskom području.

Prema poslednjim nezvaničnim informacijama do 19 časova na 70 odsto biračkih mesta u Banjaluci izlaznost je bila 59,8 odsto, što je značajno više nego pre četiri godine.

Inače, izlaznost zabeležena u Republici Srpskoj je znatno veća u odnosu na izlaznost u Federaciji BiH.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/SNSDDodik

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar