3°C

Beograd

SMEJE MU SE CEO BALKAN: Da li je moguće da MINISTAR izjavi OVAKVU GLUPOST?

Juče je položen kamen temeljac za izgradnju prekograničnog mosta između BiH i Hrvatske u mestu Svilaj.

Prometni koridor Vc, kojeg će most biti deo, složena je poveznica severne, srednje i južne Evrope i predstavlja izuzetnu vrednost u procesu privredne i saobraćajne integracije srednjevropskog prostora.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su Denis Zvizdić, predsedavajući Veća ministara BiH, Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture RH i Ismir Jusko, ministar prometa i komunikacija BiH.

Prisutnima se obratio i ministar Jusko koji je koridor Vc nazvao "koridorom ve ce". Pogledajte OVDE kakvu "neslanu šalu" je ministar napravio.

Inače, most će imati u dva smera po tri trake širine 3,50 metra, zaustavnu traku sa zaštitnim saobraćajnim pojasevima od 0,5 metra sa obe strane i pešačku stazu. Dužina mosta je 640, a širina 29 metara, sa betonsko-čeličnom konstrukcijom teškom blizu 5.000 tona. Izgradnja mosta trebala bi omogućiti stanovništvu egzistenciju i ostanak.

Projekat je vredan blizu 26 miliona evra, a svaka država će obezbediti po pola iznosa. Planirani rok završetka radova izgradnje mosta je dve godine.

Izvor: Na BiH
Foto: N1 BiH/Printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar