0°C

Beograd

AKCIJA MAJEVICA: U Tuzli uhapšene tri osobe zbog prodaje oružja

Pripadnici Federalne uprave policije /FUP/ u okviru operativne akcije "Majevica" na području Tuzlanskog kantona uhapsili su tri osobe iz Tuzle čiji su inicijali S.K, E.K. i S.S. zbog nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.

U sklopu akcije, po naredbi Opštinskog suda u Tuzli, izvršeni su pretresi četiri lokacije na području kantona dok je na petoj lokaciji pretres još uvek u toku, saopšteno je iz FUP.

Osobe se sumnjiče da su duži vremenski period neovlašteno nabavljali, držali i skrivali veću količinu vatrenog oružja, municije i eksploziva koju su potom stavljali u promet prodajom trećim licima sa područja Federacije BiH.

U pretresima je do sada pronađena i oduzeta veća količina vatrenog oružja /puško-mitraljez, jedan kilogram eksploziva, hekler, ručni bacač, više komada automatskih puški, pištolja i bombi, i veća količina municije i okvira za automatsko oružje/, te više mobilnih telefonskih aparata i SIM kartica koji su korišteni za izvršenje predmetnog krivičnog dela, kao i drugi predmeti koji podstiču ili se dovode u vezu sa njim.

Nakon izvršenih pretresa, osobe lišene slobode će biti privedene u službene prostorije Federalne uprave policije u Tuzli radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku uz Izveštaj o izvršenom krivičnom delu biti predata na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona.

FUP nakon višemesečne istrage, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona i podršku Specijalne policijske jedinice FUP, realizuje operativnu akciju "Majevica" na području Tuzlanskog kantona.

Blic
Foto: Arhiva Happy TV

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar