-1°C

Beograd

SPASENO 58 OSOBA: Jako nevreme na hrvatskom moru izazvalo nesreće manjeg intenziteta!U zalivu Jaz na ostrvu Molat u Zadarskom arhipelagu noćas je iz pet nasukanih jedrilica spaseno 58 osoba, od kojih je najviše bilo dece.

Među spasenima su u najvećem broju bila deca u dobi od 10 do 15 godina, šest članova posada pet nasukanih brodića, kao i dvoje državljana Hrvatske, koji su na istoj lokaciji uspeli da napuste svoje plovilo pre nego sto je potonulo.

Zbog kratkotrajnog, ali jakog nevremena na moru u noći između nedelje i ponedeljka na području skoro svih lučkih kapetanija dogodile su se pomorske nesreće manjeg ili većeg intenziteta, a povređenih nije bilo.

U Riječkom području od sinoć do jutros je na moru trajala potraga za sedam državljana Češke, jednim odraslim i šestero dece, koji su poslednji put viđeni u plovidbi između mesnog kampa u Puntu i Stare Baške.

Potraga je završena bez rezultata, ali je u međuvremenu iz kampa, odakle je nestanak prijavljen, javljeno je da su se svi češki državljani vratili samostalno.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar