-1°C

Beograd

INCIDENT NA SAMITU: Erdoganovo obezbeđenje se sukobilo sa graničnom policijom BiH!

Na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu je izbio diplomatski incident kada su se potukli članovi obezbeđenja turskog predsednika Erdogana sa graničnom policijom BiH.

"Pokazivano" je i oružje, pa je za dlaku izbegnut veći sukob pripadnika Granične policije BiH i obezbeđenja predsednika Turske, Redžepa Tajipa Erdogana, zbog odbijanja da prođu kroz redovnu proceduru aerodromske kontrole, pišu regionalni mediji.

Do sukoba graničara i pripadnika obezbeđenja je, kako se navodi, došlo na pisti, kada su prilikom sletanja članovi obezbeđenja Erdogana, koji je u dvodnevnoj poseti Sarajevu, odbili da prođu redovnu proceduru.

Usledio je, kažu, najpre verbalni, a zatim i kratki fizički okršaj pripadnika Granične policije i obezbeđenja turskog predsednika.

Kako tvrde regionalni mediji nakon prepirke je došlo do guranja, i tada su članovi obezbeđenja Erdogana iz aviona izvukli oružje koje su stavili za pojas, a sve se smirilo kada je na pistu kročio turski predsednik.

Galić je za Avaz rekao da je u incidentu učestvovalo desetak pripadnika obezbeđenja turskog predsednika.

- Bili su agresivni, ponašali su se kao da su u svojoj zemlji. Uopšte ne poštuju naše zakone. Došlo je do naguravanja kada je obezbedenje predsednika Erdogana odbilo proceduru i redovne kontrole. Zaslužili su da svi budu privedeni i lišeni slobode - rekao je šef Granične policije BiH Zoran Galić.

Sve to, kazao je, dogodilo se u prisustvu predstavnika Predsedništva BiH.

Incident je za portal potvrdio direktor Granične policije BiH, Zoran Galić, koji je pohvalio profesionalizam i reakciju pripadnika Jedinice granične policije BiH, zahvaljujući kojima je, kako kaže, sve ipak prošlo bez problema.
- Oni koji dolaze u BiH moraće da poštuju zakone BiH, a ne da pokušavaju da budu iznad njih. Pohvaljujem reakciju Jedinice Granične policije BiH jer da oni nisu bili profesionalni i na nivou na kojem treba da budu, došlo bi do otvorenog sukoba - rekao je Galić.

On je dodao da članovi Predsedništva BiH kada putuju u inostranstvo uvek poštuju zakone drugih država.

Izvor: Mondo.rs
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar