0°C

Beograd

ALBANSKI PREMIJER O OSTAVCI VALDRINA PJETRIJA: "On nije kriminalac, nedopustivo lažno predstavljanje!"

Albanski premijer Edi Rama smatra da gradonačelnik Skadra Valdrin Pjetri, koji je podneo ostavku zbog optužbi da je u Italiji bio osuđen na šverc droge, nije kriminalac, ali da je prikrivanje određenih stvari nedopustivo.

Rama je, prenosi albanska agencija ANA, ocenio da je Valdrin Pjetri i u administracije prethodne vlasti u Skadru radio korektno i da "šta god da je radio kada je imao 19 godina ne znači da je kriminalac".

- Stranke ne mogu da objavljuju podatke iz krivične evidencije za pojedince. Ovi dokumenti se mogu dobiti samo na zahtev policija ili tužilaštva. Krajnje je vreme da se u proceduru za registraciju liste na izborima uključi i takva vrsta provera kandidata - rekao je Rama.

Rama smatra da kandidati koji nisu izneli tačne podatke o sebi trebalo da budu isključeni iz izborne trke bez mogućnosti da se registruju na izborima, te da moraju da preduzmu potpunu odgovornost za lažno predstavljanje.

Nakon objave Pjetrija o njegovoj ostavci na funkciju gradonačelnika Skadra oglasio se i lider opozicione Demokratske partije u Albaniji Ljuljzim Baša koji je na svom tviter nalogu napisao da takva odluka znači "jednog kriminalca manje u albanskoj politici", dodavši da ništa nije gotovo dok ne ode Rama.
Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar