5°C

Beograd

NESKVAKIDAŠNJI INCIDENT: Avion sleteo na auto-put u Hrvatskoj!

Na autoput Zagreb-Rijeka, između Vrboskog i Ravne Gore, sleteo je manji sportski avion.

Niko nije povređen u incidentu, napominje hrvatski portal 24.sata dodajući da su se u avionu, koji je prisilno sleteo, nalazili učenica i nastavnik T.G, kojeg opisuje kao iskusnog dugogodišnjeg pilota.

Avionu u vazduhu otkazao motor.

Jedan od očevidaca, koji je snimio sletanje aviona, rekao je za 24 sata da je letilica prvo kružila i spustila se veoma nisko, ali da su ljudi tek kasnije shvatili da će "stvarno da sleti".

- Malo je vijugao po sredini puta dok se krilom nije zabio u desnu ogradu i ostao u zaustavnom traku, a iz aviona su izašli žena i muškarac, prestravljeni - naveo je neimenovani očevidac.

Pilot aviona tipa Cesna, Teodor Goričanec, zbog tehnickih poteškoća bio je prisiljen da sleti na autoput A6.

- Ja sam samo želeo jednu stvar, da koleginica koja je na školovanju ostane cela i nepovređena. Razmišljao sam samo o tome da nekoga ne povredim na autoputu, da nemam nekog na duši kasnije i da nam se avion prilikom dodira i sletanja ne zapali - kazao je pilot nakon incidenta.

Upravo zahvaljujuci njegovom iskustvu i smirenosti - nitko nije povređen. Pilot Goričanec iza sebe ima oko 1.000 sati naleta.

- Leteli smo s aerodroma Lučko prema Rijeci. U 55. minutu leta motor je počeo gubiti snagu. Pokušavali smo da se održimo na toj visni, ali nismo uspeli. Morali smo tražiti prinudni teren za sletanje. Imao sam dve opcije – teren koji mi je nepoznat, ali se činio ravan, ili autoput. Odlučio sam se ipak za autoput što je bilo teško jer je danas gust saobraćaj - priča on.

Dodaje da ga ni u jednom trenutku nije uhvatila panika. '

- Stres se javio tek pola sata nakon dogadaja, ali sam ga mirno prebrodio - kaže pilot.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar