-3°C

Beograd

CRNA GORA: MUP zabranio liturgiju na Ivanovim koritima!

Crnogorska Uprava policije i ove godine je zabranila sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) i vernicima da na Preobraženje u crkvi posvećenoj ovom prazniku na Ivanovim koritima podno Lovćena služe liturgiju povodom slave tog hrama, navodi se na sajtu Mitropolije, a prenosi portal Vijesti.

"Jake policijske snage koje su bile raspoređene oko Crkve Preobraženja na Ivanovim koritima onemogućile su sveštenstvu Mitropolije crnogorsko-primorske, protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, protojereju-stavroforu Obrenu Jovanoviću i đakonu Dušanu Bigoviću, kao i Rajku Radusinoviću, predsedniku Crkvene opštine Cetinje da uđu u taj hram", navodi se na sajtu MCP.

Kako se navodi u saopštenju, policija je postupala po rešenju Ministarstva unutrašnjih poslova koje je zabranilo održavanje službe, iako je Mitropolija crnogorsko-primorska uredno prijavila njeno održavanje i pravni tim Mitropolije na ovo rešenje je uložio žalbu Upravnom sudu, na koju, kako su kazali, nisu dobili odgovor.

Iz Mitropolije kažu da je nezapamćeno da se danas u savremenoj Crnoj Gori zabranjuju bogosluženja i to u hramu koji je svojina Mitropolije crnogorsko-primorske.

"Ovakvo postupanje i zabrane Svetih službi Božjih nisu karakteristika savremenih društava", smatraju u Mitropoliji.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@cafemontenegro

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar