16°C

Beograd

PUPOVAC SE OBRATIO JAVNOSTI: "Ja nisam četnik, niti ubica!"

Predsednik SDSS i saborski zastupnik MIlorad Pupovac obratio se javnosti, nakon oštrih reakcija na njegove izjave nakon napada na Srbe u Hrvatskoj.

On je pročitao izjavu u kojoj je naveo da su od 23. avgusta, kad je bila poslednja konferencija za novinare povodom serija napada na Srbe, do danas mnogima zasmetala njegova brga o poirastu mržnje prema Srbima u Hrvatskoj.

- Nekima je posebno zasmetala moja bojazan da to današnu Hrvatsku može dovesti u stanje mržnje karaktersitične za razdoblje kvislinške NDH. Reakcije se ne stišavaju. Izašao sam pred vas i javost da bih rekao da sam ohrabren tim reakcijama, a moje su brige i bojazni danas manje nego pre dve sedmice jer nikad više nije bilo osuda i odmicanje današnje Hrvatske od NDH- izjavio je Pupovac.

Verujem da svi misle da današnja Hrvatska ne bi smela imati veze s ideologijom mržnje i nasilja, a tamo gde ih ima trebalo bi ih iskoreniti, kazao je on i pozvao sve u Hrvatskoj da zajedno uklone sva ustaška slova sa saobraćajnim znakovima, kao i da se pospreme sve odore "Za dom spremni", kao i da se sankcioniše uzvikivanje "Za dom spremni".

Ipak, kada su ga novinari upitali da li će se izviniti zbog izjava koje je dao a koje su izazvale brojne reakcije, rekao je da je i on sam nazivan raznim imenima, poput toga da je četnik ili ubica i da od njih niikada neće tražiti izvinjenje.

- Ja nisam četnik, niti ubica- kazao je Pupovac.

Ipak, na iznenađenje mnogih, Pupovac je izbegao odgovor da li će izaći iz vladajuće koalicije.

Izvor: B92
Foto: Twitter/TotalinfoH

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar