3°C

Beograd

CRVENI METEOALARM U DUBROVNIKU: Vetar dostiže NENORMALNU jačinu! Građani pozvani da budu SVESNI OPASNOSTI! (FOTO)

Za dobar deo Hrvatske danas je proglašen crveni meteoalarm, a u Dubrovniku je izdato posebno uzporenje na opasnost od juga čiji su udari na pojedinim mestima dostigli čak 143 km na sat.

U upozorenju se građanima skreće pažnja na mogućnost oštećenja konstrukcija, rizik od povreda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina.

Ne isključuje se ni mogućost poplava usled velikih kolicina padavina koje se predviđaju. Zato su, navodi se, sve službe Grada Dubrovnika već stavljene u stanje pripravnosti.

Građani su pozvani da budu svesni opasnosti i da prate najovije vremenske izveštaje, saopšteno je na internet stranici Grada Dubrovnika.

Prema informacijama, koje je jutros objavio Istramet, na području Istre izražena plima, a na pulskom području palo je 46 mm kiše. Sudeći prema fotografijama, more se već izlilo u Vrsaru, dok u Rovinju fali tek koji milimetar.

Upozorenje je izdala i policija s obzirom na to da je ovo vreme vrlo opasno i podrazumeva visoki nivo opasnosti po zdravlje pa i za život, kao i opasne situacije, posebno za pomorce.

Takođe, navodi se, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.

Izvor: Tanjug
Foto. Arhiva/ alo/ printscreen

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar