-4°C

Beograd

Photo: printscreen

Izvor: Tanjug

Disciplinski postupak protiv pravosudnih policajaca!

 Zbog bekstva državljanina Srbije iz zatvorske bolnice u Zagrebu pokrenut je disciplinski postupak protiv pravosudnih policajaca, koji su imali obavezu da pritvorenika čuvaju.

Pomoćnica ministra pravosuđa, Jana Špero, izjavila je da je do bega istražnog zatvorenika iz bolnice u Zagrebu došlo zbog propusta u bezbednosti pa su protiv dvojice pravosudnih policajaca pokrenuti disciplinski postupci.

-Bekstvo se dogodio zbog propusta u bezbednosti, pokrenuli smo disciplinski postupak zbog teške povrede službene dužnosti protiv dva pravosudna policajca koja su bila na obezbeđenju istražnog zatvorenika, s obzirom na to da nisu primenili sve potrebno za bezbednos-", navela je Špero novinarima.

Dodala je da je istražni zatvorenik bio u KBC-u "Sestara milosrdnica" zbog gutanja stranog tela i bolovima u abdomenu, a bio je u pratnji pravosudne policije kako i nalažu bezbednosne mere.

Međutim, po odlasku u toalet zatvoren nije bio vezan, navela je.

-Došlo je do problema u sprovojdenju bezbednosnih mera. Oni jesu bili uz zatvorenika, proverili prostoriju, međutim nisu uzeli u obzir da postoji mogućnost bega kroz prostoriju koja se nalazila do toaleta. Bilo je naloženo da se zatvorenik veže, oni su procenili da i bez vezivanja može otići do toaleta-, rekla je Špero.

Kazala je zatvorenik do toaleta išao više puta.

-Ali, posljednji put je uspeo da preskoči zid do prostorije iz koje je uspeo da se udalji-, navela je.

Procena pravosudnih policajaca bila je da je zid koji deli prostorije bio dovoljno visok i da je nemoguće da ga zatvorenik njegove konstitucije može preskočiti.

 

"Radi se o istražnom zatvoreniku koji se nalazio u istražnom zatvoru zbog šverca migranata, odnosno protivzakonitog ulaska na područje Hrvatske", kazala je Špero i dodala da je prvi beg zatvorenika u ovoj godini i da je za beguncem raspisana poternica.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar