7°C

Beograd

Photo: arhiva

Izvor: Klix.ba

DODIK SAZVAO SVE SRBE: Pretio mi je američki ambasador!

Dodik pozvao sve Srbe na funkcijama u institucijama BiH da im da instrukcije.

Danas u 10 sati u Istočnom Sarajevu sastaće se predstavnici Srba koji participiraju u institucijama Bosne i Hercegovine.

U Administrativni centar Vlade Republike Srpske pozvani su svi oni koji se nalaze na pozicijama s kojih vrše bilo kakvo odlučivanje u državnim institucijama te predsednici parlamentarnih stranaka u RS-u.

Očekuje se dolazak predsednice RS-a Željke Cvijanović, predsedavajućeg Veća ministara BiH Zorana Tegeltije, predsednika VSTV-a Milana Tegeltije, predsednika PDP-a Branislava Borenovića, predsednika SDS-a Mirka Šarovića i drugih.

Kako Klix.ba saznaje, poziv je uputio lider SNSD-a i član Predsedništva BiH Milorad Dodik nakon jučerašnjeg sastanka koji je imao u zgradi Predsedništva BiH u Sarajevu s američkim ambasadorom Ericom Nelsonom.

Na današnjem sastanku u Istočnom Sarajevu Dodik bi, prema nezvaničnim informacijama, trebao podeliti instrukcije za daljnje delovanje u skladu s novonastalom političkom krizom u zemlji.

Jučerašnji Dodikov susret s Nelsonom bio je očito neugodan s obzirom na to da je taj razgovor i saopštenje Američke ambasade nakon sastanka Dodik shvatio kao pretnju.

- Imali smo konstruktivan sastanak i mislio sam da ćemo tako i nastaviti. Ali sada kada je izrečena pretnja, to je već neka druga priča - rekao je Dodik.

Ranije je medijima poručio da je spreman na sve akcije koje policija i pravosudne institucije poduzmu lično protiv njega, ali da neće dozvoliti napade na RS. 

Komentari korisnika (1)

Beba

Nedaj se, uz tebe je sav srpski narod.


Ostavite komentar