15°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: Danas.rs

MINISTARKA DOBILA 25.500 UVREDLJIVIH PORUKA! Prete joj i smrću!

Austrijska ministarka Alma Zadić, poreklom iz Bosne i Hercegovine, dobila je 25.500 uvredljivih poruka na internetu otkako je u januaru preuzela dužnost, a zbog pojedinih koje su bile pretnje smrću je pod policijskom zaštitom.

Zadić je sa roditeljima pobegla pred ratom u BiH kada je imala 10 godina i prva je iz migrantske populacije koja je postala u ministartka austrijskoj vladi.

Većina objavljenih poruka su seksističke, antiimigrantske ili antimuslimanske prirode, iako Zadić nije muslimanka. nakon što je primila pretnje smrću dobila je policijsku zaštitu.

Ta 35-godišnja političarka iz redova Zelenih rekla je u intervjuu nedeljniku Insajder da bi tih 25.000 onlajn poruka moglo dovesti do krivičnih postupaka protiv njihovih autora, od kojih su mnogi koristili svoja prava imena.

- Trenutno razmatramo kako ih možemo sve procesuirati, ali ja stvarno imam drugih stvari o kojima treba da brinem, rekla je Zadić.

Ona je, kako prenosi agencija Hina, ukazala da su mnogi Austrijanci bog svog roda, stranih korena ili vere suočeni s mobingom na internetu.

Zadić je izjavila da radi na merama koje bi žrtvama dale bolju pravnu zaštitu, a društvene medije pozvala je na odgovornost u vezi prijave poruka kojima se krši zakon.

Tuzlanka Alma Zadić (35) iz redova Zelenih izabrana je u januaru za novu ministarku pravosuđa Austrije, a ujedno je i najmlađa ministarka pravosuđa u istoriji Austrije.

Neno imenovanje je praćeno svojevrsnom simbolikom jer je istovremeno prva austrijska ministarka sa imigrantskom prošlošću i uživa veliko poverenje čelnih ljudi stranke, objavio je u januaru austrijski list „Der Standard“.

Komentari korisnika (1)

Grujica

Ovo je lepa i obrazovana devojka! Nadam se da moj komentar nije nimalo neprijateljski, niti - "sexisticki"!!!


Ostavite komentar