16°C

Beograd

Photo: MSP Republike Srbije

Izvor: Tanjug

AMBASADA SRBIJE U CG: Natpisi o zapleni respiratora zlonamerni i netačni!

Ambasada Srbije u Crnoj Gori demantovala je informacijau podgoričkih Vijesti prema kojoj su respiratori namenjeni Crnoj Gori oduzeti na graničnom prelazu Dobrakovo.


PREDSEDNIK I PREMIJERKA IZLAZE PRED JAVNOST: Čekaju se nove mere i odgovor na laži iz Crne Gore

SADA JE JASNO! Dr Stevanović otkrio da li se korona virus prenosi preko kose i odeće

PENZIONERI I OVE NEDELJE MOŽETE U KUPOVINU: Ovo je spisak prodavnica koje će biti otvorene za vas!

DIREKTORKA BATUTA O ZATVARANJU GRADOVA: Uskoro odluka o tri najveća žarišta epidemije

ZABELEŽEN PRVI SLUČAJ OBOLJEVANJA TRUDNICE: Evo kako korona utiče na njih

DAČIĆ: Neistine iz Crne Gore, Srbija nikome ništa ne otima!

KINESKI STRUČNJACI JEDNOGLASNI: Srbijo, koronu ubijaju testiranja i samoizolacija!


- Stavljanje ovakvih neistinitih i netačnih navoda na naslovnu stranu kao i na stranu 2. i 3. pod naslovom ''Srbija konfiskovala tri naša respiratora'' i dovođenjem u vezu s tim rasta broja obolelih, naneta je velika šteta istini, Republici Srbiji, svim njenim građanima i njenoj Ambasadi u Crnoj Gori, a mislimo i samom nezavisnom dnevniku Vijesti, koji je ove navode bez dodatne provere pustio. Ambasada Srbije ni diplomatskim ni bilo kojim putem nije bila obaveštena od strane Crne Gore o ovom pitanju - navedeno je saopštenju Ambasade Srbije u Crnoj Gori.

Ambasada tvrdi da je reč o "netačnim i zlonamernim vestima", čiji je izvor direktor Fond zdravstnejog osiguranja Crne Gore Sead Čirgić.

Navodi se i da je RFZO Srbije prema zakonitoj proceduri i ugovoru respiratore kupio od firme Medical Invovation i u tom Fondu nisu imali nikakva saznanja o bilo kakvom drugom poslovnom aranžmanu sa Crnom Gorom.

O tome su Ambasadu, kako se navodi, detaljno obavestile Uprava carina Srbije i crnogorska kompanija Farmont iz Danilovgrada.

Ambasada RS zamolila je Vijesti, kao i sve medije koju su preneli njihove navode, da prenesu demanti, a na medije je apelovala da u ovako osetljivom trenutku sve informacije dodatno provere i odgovorno postupaju sa svim podacima, a naročito onima koji se tiču osnovnog ljudskog prava na život i njegovo zdravlje.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da bi nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti