0°C

Beograd

Photo: Twitter/Printscreen

Izvor: Tanjug

PODGORICA NE PRESTAJE: I ministar zdravlja odbio respiratore

 Crnogorski ministar zdravlja Kenan Hrapović pridružio se potpredsedniku vlade Milutinu Simoviću i odbio pomoć Aleksandra Vučića Crnoj Gori u respiratorima, "zahvalivši predsedniku Srbije na ponudi da donira Crnoj Gori tri respiratora koje je Crna Gora naručila".

„Mi u Crnoj Gori razumemo zašto Vlada Srbije nije dozvolila da naručeni respiratori dođu u Crnu Goru. Uz podršku zdravstvenim radnicima Srbije, lekarima i medicinskom osoblju u borbi protiv pandemije korona virusa, želim da zahvalim predsedniku Vučiću na ponudi da nam donira tri naša respiratora koja smo mi naručili za crnogorsko zdravstvo", rekao je Hrapović.

Kako je saopšteno iz crnogorske vlade, Hrapović je dodao da ceneći ozbiljnost situacije u susednoj državi Crna Gora, veruje da su ta sredstva u ovom trenutku potrebnija zdravstvenom sistemu Srbije.

Dodao je i da je Crna Gora uvek spremna da pomogne zdravstveni sistem i građanima Srbije, kao što je to, kako je naveo, i do sada radila.

Potpredsednik crnogorske vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima Milutin Simović saopštio je u petak uveče da zahvaljuje predsedniku Vucicu "na brizi o Crnoj Gori", ali da će se ona sama snaći kako bi nabavila respiratore za tretman obolelih od korona virusa.

Predsednik Vučić izjavio je prethodno u petak da Srbija nije otela niti konfiskovala nijedan respirator Crnoj Gori, reagujući na optužbe iz Podgorice, i poručio da je Srbija spremna da Crnoj Gori pokloni pet respiratora.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti