12°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

HRVATSKA: 77 NOVOZARAŽENIH, UKUPNO 867, JUČE NIJE BILO PREMINULIH

U Hrvatskoj su do danas potvrđene 77 novozaražene osobe korona virusom, što je ukuplno 867, dok se istovremeno oporavilo 67 osoba.

Na redovnoj konferenciji za novinare ministar Vili Beroš je rekao da juče nije bilo novih preminulih.

Na respiratoru su 32 osobe.

- Mere su urodile plodom, brojke su iste kao i juče, a zdravstveni sistem se polako vraća u normalu. Život ne sme da stane i zasigurno neće stati, rekao je Beroš.

Direktor Hrvatskog intituta za javno zdravlje, Krunoslav Capak, saopštio je da je sprovedena analiza nakon zemljotresa koji je nedavno pogodio Zagreb.

- Trend novoobolelih pokazuje blagi uzlazni trend. Prva analiza kaže da nema povećanog broja slučajeva zaraze u Zagreba kao posledica potresa, kazao je Capak.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović je rekao da je štabovima upućeno uputstvo za rad radnji koje prodaju poljoprivredni materijal.

- Baštenski centri i rasadnici koji prodaju poljoprivredni materijal mogu rade, uz poštovanja odluke o radnom vremenu i uz sve mere zaštite, kazao je Božinović.

Božinović je potvrdio da je kod sedam pripadnika policije potvrđen korona virus.

- Što se tiče kršenja samoizolacije, utvrđeno je 970 slučajeva, a bilo je preko 3000 prijava, dodao je ministar.

Alemka Markotić komentarisala je uticaj antimalarika na lečenje korona virusa.

- Postoje informacije da bi moglo biti benefita, ali nema jasnih informacija o tome. Kontinuirano se pojavljuju razne ideje što bi se moglo koristiti, pritisak je da se počnu koristiti biološki lekovi, treba biti jako oprezan jer oni utiču na imunološki sistem. Nema novih informacija o vakcini, rekla je.

Inace, što se tiče starosne strukture zaraženih, to se nije promenilo u odnosu na početak.

- Imamo 41 osobu koja je mlađa od 20 godina, 101 koja je starija od 70 godina, od 50 do 59 je najčešća je starosna struktura, a nakon toga osobe između 40 do 49 godina, kazao je Capak.

Prema njegovim rečima u samoizolaciji je 50 lekara pozitivnih na virus, 10 stomatologa, 41 medicinska sestra, pet apotekara I sedam iz administracije.

Dodao je da je 1200 osoba iz zdravstvenog sistema u samoizolaciji.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar