13°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

Krek: Zbog mera smanjen broj obolelih u Sloveniji

Načelnik koparske jedinice Zavoda za javno zdravstvo (NIJZ) Milan Krek izjavio je danas da su trenutne mere pomogle da se smanji broj novih slučajeva Kovid-19 u Sloveniji.

- Što su mere strože, to bolje, budući da se prenos smanjuje. Smatramo da su trenutne mere dovoljne, jer vidimo pad novih dnevnih slučajeva, rekao je Krek.

On je, ipak, pozvao na oprez, rekavši da će predstojećim ponašanjem ljudi biti određeno da li će se epidemija smiriti ili će se broj slučajevi povećati sa 1.000 na 10.000, prenosi slovenačka agencija STA.

NAJNOVIJE VESTI O KORONA VIRUSU

Mapa poslušnih i bahatih gradova: Ova žarišta su najviše kršila mere tokom najdužeg policijskog časa!

Vučić ispraćen iz Pazara sa zeljanicom!

DAČIĆ U "DOBRO JUTRO, SRBIJO" : Vrednosti Evropske unije su pale na testu! (VIDEO)

U KIKINDI NOVE PREKRŠAJNE PRIJAVE: 17 kažnjeno zbog kršenja zabrane kretanja

POLICIJSKI ČAS U VRANJU PREKRŠILO NJIH 19: Smederevci krenuli na sahranu i uhapšeni kod Bujanovca

KRIZNI ŠTAB: 2200 ZARAŽENIH, 7 NOVIH SMRTNIH SLUČAJEVA! (VIDEO)

Prema njegovim rečima, da se epidemija razvila onako kako je to bilo u Lombardiji u susednoj Italiji, u Sloveniji bi dosad umrlo 800 ljudi, a ne 30.

Krek je istakao da je odluka da se 7. marta otkaže rasprodati koncert italijanskog tenora Andree Bočelija u ljubljanskoj Areni Stožice, bio presudni trenutak.

- Bili smo blizu katastrofe koja bi počela posle koncerta. Italijanska tragedija počela je na fudbalskoj utakmici na kojoj se okupilo preko 40.000 ljudi, rekao je on.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti