14°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Tanjug

ODLUKA SARAJEVA DIGLA HRVATE U MOSTARU NA NOGE: Oni sprečavaju Ruse da nam pomognu!

Pripadnici vojske Ruske Federacije koji su danas trebalo da dođu u Mostar kako bi, na molbu predsedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i predsednika HDZ-a BiH Dragana Čovića izvršili "dekontaminaciju" i "dezinfekciju" Univerzitetsko- kliničke bolnice Mostar, ostali su na Graničnom prijelazu Rača jer im nije dozvoljen ulazak iz Srbije u Bosnu i Hercegovinu.

PROČITAJTE I OVO

KRIZNI ŠTAB: NOVOOBOLELIH 196 , MRTVIH 6 (UŽIVO)

NIJE ZA ONE SA SLABIM SRCEM! Pogledajte kako izgleda Marina Abramović bez droge od dečije krvi (FOTO)

EVO ZAŠTO UMIREMO OD KORONE Jeziva ispovest medicinske sestre iz prvih rovova protv Kovid-19!

DR PREDRAG KON: Ukida se samo policijski čas, ali OVO OSTAJE!

KIM DŽONG UN JE MRTAV: Odbegli zvaničnik tvrdi da je preminuo prošle nedelje nakon operacije srca

Kako prenosi Radio Sarajevo, institucije Bosne i Hercegovine donele su odluku da pripadnici ruskih oružanih snaga, dakle, strane vojne sile, ne mogu ući na teritoriju BiH bez njihove saglasnosti.

Informaciju da pripadnici ruskih snaga nisu uspeli ući u BiH objavio je danas Hrvatski medijski servis (HMS) blizak Hrvatskoj demokratskoj zajednici, nazivajući takvu odluku "sramnom".

HMS optužuje "bošnjačke ministre" da su "otpočeli igrokaz kako bi se opstruirala ruska humanitarno-medicinska pomoć žiteljima Mostara".

Portal dalje navodi da je Direkcija za kordinaciju policijskih tela koja je juče dostavila Graničnoj policiji plan eskorta ruskog humanitarno- medicinskog konvoja, taj plan danas povukla, dok "ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić nije dostavio saglasnost GP BiH u skladu sa Zakonom o graničnoj kontroli za ulazak ruskog konvoja u BiH".

Ministarstvu spoljnih poslova BiH se ranije notom obratila Ambasada Ruske Federacije u Sarajevu u kojoj traži "dozvolu za ulazak na teritoriju BiH 24-članog tima i pet specijaliziranih vojnih ABHO vozila" za "dekontaminaciju" i "dezinfekciju", koji bi na osnovu Čovićevog zahteva pružili pomoć bolnici u Mostaru.

OVO MORATE ZNATI

UNAKAŽENO LICE, SLOMLJENA REBRA! Brutalna fotografija pretučenog mladića za vreme policijskog časa!

PSOVKE, GURKANJE, TUČA... Iseljenje šestočlane porodice u Novom Sadu tokom policijskog časa! (VIDEO)

Američki eksperti predviđaju pandemiju od 18 meseci do dve godine

Ministar odbrane BiH Sifet Podžić odbio je da da saglasnost za ulazak pripadnika ruske vojske.

U međuvremenu je, kako navodi Radio Sarajevo, i vrh Oružanih snaga BiH zatražio odgovor po kom aranžmanu dolaze pripadnici ruske vojske, jer, kako kažu, ne postoji bilateralni sporazum, niti su Oružane snage BiH upoznate sa detaljima ovih aktivnosti.

Početkom aprila isti kontigent ruske humanitarne pomoći u vidu vojno-medicinskih stručnjaka i njihovih vozila za dezinfekciju stigao je avionom iz Srbije u BiH i uradio dezinfekciju zdravstvenih ustanova, bolnica i kliničkog centra širom Republike Srpske, podseća Klix.ba

Ruski stručnjaci su u RS došli na poziv člana Predsedništva BiH Milorada Dodika uz prethodnu najavu Ambasade Rusije Ministarstvu spoljnih poslova BiH koje je tada dalo saglasnost.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti