31°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Blic.rs

NAKON UKIDANJA SAMOIZOACIJE: Za tri dana preko granice BiH prešlo 100.000 osoba

Granični policajci Bosne i Hercegovine protekla tri dana dočekali su i ispratili čak više od stotinu hiljada ljudi na granicama u BiH, što je rezultat ukidanja mera samoizolacije za državljane BiH koji ulaze u domovinu.

Kako nam je za medije potvrdila portparolka GP BiH Franka Vican, na ulazu u BiH evidentirane su 56.933 osobe, dok su u protekla tri dana izašle 46.184 osobe.

Ovo drastično povećenje ulazaka i izlazaka iz BiH usledilo je nakon ublažavanja mera blokade na granicama kako naše zemlje, tako i drugih zemalja. Državljani BiH od 21. maja prilikom ulaska u zemlju ne dobijaju rešenje o samoizolaciji. Samo dan posle, 22. maja, ukinuta je i samoizolacija za osobe koje su ranije ušle u BiH.

Ukidanje 14-dnevnog preventivnog karantina izazvalo je i povećanje gužvi na granicama BiH.

SAZNAJTE JOŠ!

DANAS! NOVA SERIJA NA HAPPY TV! "MERJEM": Osvetom do ljubavi (GALERIJA)

MEDICINSKA SESTRA IZ KOVID BOLNICE DOBILA PODRŠKU! Nosila bikini ispod zaštitnog odela! (GALERIJA)

SKANDAL NEVIĐENIH RAZMERA! Ministar se skinuo usred TV emisije! (VIDEO 18+)

OČUH NEPRIMERENO DODIRIVAO DEVOJČICU: Kragujevčaninu preti pet godina kazne

Podsećamo da BiH nije jedina zemlja koja se odlučila za ukidanje samoizolacije. Hrvatsko ministarstvo unutrašnjih poslova pre nekoliko dana objavilo je da strani državljani prilikom ulaska u ovu zemlju ne moraju ići u samoizolaciju, niti posedovati negativni PCR test na korona virus, o čemu se ranije špekulisalo.

I druge evropske zemlje poput Nemačke, Austrije ili Španije također su od juna najavile otvorenje granica i vraćanje turizmu. Španski ministar Pedro Sanchez čak je i pozvao turiste da planiraju svoje letovanje u ovoj zemlji.

Poštovani čitaoci, Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti ovde za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar

Povezane vesti