Izvor: Blic.rs
24.08.2020 u 13:52
0

BROJKE SU INTRIGANTNE: „Sirotinjsko more“ bolje od najluksuznije destinacije!

Prema pisanju hrvatskih medija, koji se pozivaju na zvanične statistike, u Dubrovniku ovih dana boravi oko 11.200 turista, što je 39 odsto od prošlogodišnjeg prometa.

Istovremeno, prema podacima opštine Neum, u jedinom bosanskohercegovačkom gradiću na moru, boravi najmanje 12.000 turista, piše Srpskainfo.

Poznavaoci lokalnih prilika čak tvrde da ih ima i više, jer “nisu baš svi gosti u privatnim apartmanima prijavljeni”.

Istina, radi se o sasvim različitim destinacijama, koje je teško porediti, ali brojke su ipak intrigantne, jer se ovakva statistika ne pamti.

Neum tradicionalno letovalište “radničke klase” i penzionera, mahom iz BiH, pa su ga konkurenti nazivali I “sirotinjsko more”, a Dubrovnik je ekskluzivna destinacija za luksuzne jahte i kruzere i najbogatije turiste iz celog sveta.

OVO MORATE ZNATI

MASKE I DISTANCA U MESECIMA PRED NAMA: Tiodorović objasnio kada možemo da očekujemo skidanje maski u javnosti!

PRETIO DODIKU I VUČIĆU NA FEJSBUKU: Saslušan Trebinjac zbog ugrožavanja bezbednosti!

BIĆE TEŠKO, ALI NIŠTA NIJE NEMOGUĆE: Otkrivene teme razgovora Beograda i Prištine u Beloj kući!

EKSPLODIRALA BOMBA U PODGORICI: Automobil dignut u vazduh, muškarac teško povređen!

Štos je u tome što je Hrvatska, zbog korona krize, svoje granice praktično zatvorila za komšije, dok su s druge strane zemlje iz kojih tradicionalno gosti dolaze u Dubrovnik, poput Nemačke i Velike Britanije, stavile Hrvatsku na “crvenu listu”.

S druge strane, kako je ranije za Srpskainfo rekao gradonačelnik Neuma Živko Matuško, Hercegovci su se otvorili, i na svoja 24 kilometra obale mora pustili sve turiste, pa “šta im bog da”.

Do sad im je “bog dao” najuspešniju korona turističku sezonu na celom Jadranu i popunjenost kapaciteta od najmanje 90 odsto.

Uprkos navali turista, u Neumu je do sada potvrđen samo jedan slučaj korona virusa i to kod žene srednje životne dobi, koja ne živi u ovom turističkom gradiću, nego u jednom neumskom selu u zaleđu, i koja, kako tvrde lokalni zvaničnici, nije imala dodira sa turistima.

Sve u svemu, u Neumu se sjatio celi region, odnosno onaj deo regiona kojem je hercegovački gradić jedino ove godine dostupno more. Njaviše gostiju, osim iz cele BiH, stiže iz Srbije, pogotovo iz Beograda i Novog Sada, pa se ekavski ovde može čuti mnogo češće nego bilo koji strani jezik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter