1°C

Beograd

Photo: youtube/printscreen

Izvor: klix.ba

VAPAJ MAJKE: Ne mogu da SAHRANIM sina DVA MESECA, nalazi se u MRTVAČNICI U POLICIJI!

Tuga!

SAZNAJTE I OVO...

PREDSEDNIK SRBIJE U POSETI TURSKOJ: Vučić i Erdogan danas u Istanbulu razgovaraju tet-a-tet

AMERIKA TRAŽI ISPORUČENJE SRBA "HAKERA": Novi detalji celog slučaja

NAČELNIK POLICIJSKE UPRAVE NOVOG SADA: Istina o hapšenju Borislava Novakovića

TRUDE SE, ALI DŽABE! Hrvati očajni: Nema ništa od kanonizacije Stepinca!

U noći između 30. i 31. jula, u sarajevskom naselju Vratnik, u policijskoj poteri stradao je muškarac A. H., kako je navedeno, prilikom skoka sa zida tokom bega. Skoro dva meseca posle on nije sahranjen, porodica čeka nalaz obdukcije, a tim povodom oglasili su se i nadležni.

Majka stradalog mladića obratila se medijima tvrdeći da njen sin nije stradao u nesrećnim okolnostima, već da je ubijen. Kako je dodala, medicinski veštak H. Ž, koji je radio obdukciju, u razgovoru joj je rekao da je preminuo usled više povreda.

- Na levoj strani polomljeno mu je osam rebara, na desnoj četiri, nastradao mu je levi bubreg, jetra je napukla, a rebra su probila grudni koš. Zadobio je unutrašnje krvarenje, to mi je u razgovoru kazao H. Ž. Nakon toga sam se obratila tužiteljki Kantona Sarajevo Željki Tomić koja mi je pročitala taj nalaz čiju kopiju sam tražila, ali su me odbili rekavši da H.Ž. nije kompletirao nalaz, a on je u njemu napisao da je moj sin nastradao od tupog oruđa i to mi je i pročitano. Takođe, iako je prvobitno rečeno da je tu noć bila pucnjava, sada se ona nigde ne spominje - kazala je na početku razgovora majka.

Majka ne želi da sahrani sina bez nalaza

Kako dalje dodaje, poslednji mesec je stalno posećivala Tužilaštvo KS i pre 15 dana je imala sastanak s tužiteljkom Tomić koja joj je rekla da je na ovom slučaju dodatno angažovan veštak iz Tuzle V. T. kako bi dovršio nalaz.

- S njim sam stupila u komunikaciju i tada mi je rekao da predmet još nije otvorio i od tada ga više nikada nisam mogla dobiti na telefon, konstantno je zauzeto. S obzirom na celu agoniju, poslednji put kad sam posetila Tužilaštvo KS, izbacili su me iz zgrade. Meni je H. Ž. rekao da je obdukcija završena 5. avgusta i od tada tražim nalaz ili bilo kakvu potvrdu da budem sigurna da posle neće biti tražena ekshumacija, da mogu svom detetu obaviti dženazu. Tužiteljka mi je tada rekla da samo može potvrditi da Tužilaštvo KS neće tražiti ekshumaciju, ali da ne zna hoće li patolog ili mi kao porodica - istakla je majka.

PROČITAJTE JOŠ...

KON DEMANTOVAO UVOĐENJE KARANTINA OD OKTOBRA: "Nije tačno ni da će škole biti zatvarane..."

KOMŠIJAMA NIJE LAKO: Crna Gora najteže pogođena korona virusom na kontinentu

UŽAS: Otac i sin POGINULI u PREVRTANJU TRAKTORA!

Iz CRVENOG KRSTA PORUČUJU: Oporavak dece odložen zbog korone!

"POSTILA SAM I MOLILA BOGA DA MI POKAŽE PUT, PLANIRALI SMO DETE, svi su MISLILI da sam mu JA ŽENA" Srceparajuća ISPOVEST Ljupke KIDA DUŠU! (VIDEO)

Kako je kazala majka, pristala je na dodatno veštačenje u Tuzli ako bi to značilo kompletiranje nalaza i završetak agonije.

- Sad će dva meseca otkako je telo mog sina u prosekturi na Barama. Dakle, ja sada tražim nalaz kakav god da je samo da mogu sahranim dete, takođe, nazvali su me iz Bara da mi kažu da im je došla hitna pošta od Tužilaštva KS da moram platiti ležarinu i snositi sve troškove, ali sam izbačena kada sam otišla. Pre nekoliko dana tužiteljka mi je rekla da njoj telo mog sina ne treba, ali ne znam zbog čega je onda slala dodatno u Tuzlu taj nalaz, jer ja to nisam tražila - kazala je majka.

Tužilaštvo KS čeka nalaz timskog veštačenja

Mediji su kontaktirali i medicinskog veštaka H. Ž. koji je obavio obdukciju stradalog mladića te je takođe potvrdio da je taj celi proces završen odmah nakon te nesrećne noći.

- Sve je završeno, sve je predato tužiteljici Tužilaštva KS i oni mogu dati sve informacije, ja ne mogu da govorim o detaljima. Kada je reč o obdukciji, ona je odmah završena, mislim da će uskoro dva meseca od tada - kazao je Žujo.

Nakon toga, mediji se obraćaju i Tužilaštvu KS i upitali ih zbog čega nije gotov nalaz obdukcije s obzirom na to da medicinski veštak tvrdi da je obavio svoj deo posla, a telo mladića već dva meseca nije ukopano.

- Trenutno čekamo nalaz timskog veštačenja jer je na ovom slučaju angažovan tim veštaka. Kada bude gotov nalaz timskog veštačenja odredit ćemo se prema daljim merama u predmetu - rečeno je kratko iz Tužilaštva.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar