5°C

Beograd

Photo: Arhiva

Izvor: Srbija Danas

ZAEV ODAO PRIZNANJE: Vučić za Srbiju obezbedio vakcine i sa istoka i sa zapada

Premijer republike Severne Makedonije Zoran Zaev, u intervju za jedan dnevno-politički magazin bio je veoma otvoren i iskren po pitanju nabavka vakcina protiv korona virusa. Govorio je o svojoj državi, ali i celom regionu.

Naime, premijer Severne Makedonije je izrazito pohvalio uspeh naše države i predsednika Aleksandra Vučića. On je izjavio da Makedonija još uvek nema vakcinu jer je članica NATO-a, dok Srbija, koja je po njegovom mišljenju otvorena i prema Kini i Rusiji dobila vakcine proizvođača tih zemalja. Takođe je napomenuo da Srbija, pored dobrih odnosa sa Rusijom i Kinom, ima i vakcinu američke proizvodnje "Fajzer".

On se osvrnuo između ostalog i na ceo region Balkana, ponovo odavajući priznanje Srbiji koja prednjači u nabavkama vakcina protiv korona virusa više od svih u regionu.

PROČITAJTE JOŠ

UŽASNA NESREĆA KOD BORA: Devojku slučajno upucao verenik

ISPLIVALI JEZIVI DETALJI NARUČENOG UBISTVA BIVŠE SUPRUGE: Angažovao batinaše da bresude njegovoj ženi

MANIJAK ISTRAUMIRAO DETE: Uznemiravao devojčicu na autobuskoj stanici u Nišu, komšije upozoravaju da mu to nije prvi put

ISPLIVAO SNIMAK ŽESTOKOG SUKOBA Kapetan Dragan i Šešelj u žestokom sukobu dok Hrvati pucaju (IZA BRAVE, večeras u 20.50)

HAOS NA ZVEZDARI: Muškarac se ZAKLJUČAO u stanu, preti da će se UBITI!

- Imamo neprijatan osećaj jer ceo zapadni Balkan zaostaje sa vakcinacijom, osim Srbije koja nema NATO težnje i koja je obično otvorenija prema istočnom svetu, Kini i Rusiji i sama sklapa sporazume. I, mi smo nova zemlja članica NATO-a, uglavnom se držimo zapadnog sveta i vakcine koje potiču iz zapadnog zdravstva - rekao je premijer Severne Makedonije Zoran Zaev.

Zaev je direktno optužio kompaniju "Fajzer" za to što njegova zemlja još uvek nema vakcine protiv koronavirusa.

- Očekivana količina vakcina proizvedenih od "Fajzera" nije isporučena. Dakle, zemlje koje bi u proseku trebalo da dobiju oko 100 jedinica su dobile 12-13 jedinica ili 12-13% u prvom krugu, u drugom se takođe smanjuju količine. Takođe, razumem zašto premijeri i predsednici zemalja ne mogu da dele ništa od tih malih količina kako je zamišljeno - istakao je Zaev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar